Csúcsközeli szériát épít a PMFC

Grabant Bence (középen, piros mezben) ezzel a góllal döntötte el a DEAC elleni bajnokit - Fotó: PMFC/Kurdi József

Vasárnap délután idegenben próbálhatja meg tovább szaporítani pontjai számát a Pécs, amely jelenleg a Merkantil Bank Liga második legjobb formában lévő csapata.

Szerdán egy igen izgalmas végjáték hozó meccsen gyűjtötte be a három pontot a PMFC a DEAC elleni bajnokin, vasárnap délután azonban máris újabb feladat vár Vas László tanítványaira az NB II.-ben. A pécsiek a Soroksár vendégei lesznek a hétvégén.

A hetedik helyen álló Soroksár nem lesz könnyű ellenfél, erről hazai eredménysora is árulkodik. Saját pályáján ebben a szezonban két-két vereség és döntetlen mellett ugyanis ötször is nyert a PMFC aktuális ellenfele. Ugyanakkor viszont aligha kell remegő lábakkal kifutnia a gyepre vasárnap Prekletéknek, hiszen mégiscsak a Merkantil Bank Liga egyik legjobb formában lévő csapata a Pécs. Egyedül a listavezető Debrecen az, amely régebb óta nem talált legyőzőre – legutóbb még az ötödik fordulóban. A PMFC most már nyolcmeccses veretlenségi szériában van, ráadásul ez idő alatt csupán egyetlen gólt kapott. Az igazsághoz tartozik, hogy a Vasas is hasonló sorozatban van, a bajnokságot pocsékul kezdő angyalföldiek ugyanis szintén 8 veretlen meccsen vannak túl.

A tabella harmadik helyén álló pécsiek hátránya ugyan csupán egyetlen pont a második Budaörs mögött, azonban aligha ezen a hétvégén fogják beelőzni riválisukat. A Budaörs ugyanis a sereghajtó DEAC ellen játszik vasárnap.

A bajnokság 19. fordulója jön tehát a hétvégén, amely egyben azt is jelenti, hogy ezzel az őszi szezon végére ér a mezőny. Igaz, játszani még fognak idén a csapatok, a második körből ugyanis decemberben két kört lejátszanak a bajnokság résztvevői.

Hirdetés