Egy húsüzem támogatja a pécsi zombikat

Miközben a legtöbb ember az utca árnyékos oldalán igyekszik megúszni a hőséget, a Mecsekben késik a zombik inváziója. Az Utolsók című ízig-vérig pécsi sorozat forgatása csúszik, a hatrészes sorozat első epizódját az előzetes tervek szerint szeptember végén már vetíteni szerették volna. Meglepő dologra derült fény, még egy húsüzem is beszállt a forgatásba. 

hirdetés

Még várniuk kell azoknak, akik az Utolsók című zombihorror-sorozatra pörögtek volna rá az ősztől. Csúszik a forgatás. De a rendező nem tétlenkedik: már idén egy pszichohorror elkészítésébe kezd!

Amíg a fákat ölelgetik, addig nagyon vegánnak tűnnek a zombik, de vajon meddig bírják hús nélkül?

Sajnovics Soma elmondta, sajnos nem halad úgy a sorozat, ahogy azt előzetesen eltervezték. A rendező szerint jelenleg úgy néz ki, hogy 2018 év vége felé lehet kész. Ennek oka a számos helyszíni, területi igényre vonatkozó kérelem elbírálásának csúszása, illetve egyik-másik elutasítása. Pár forgatási helyszínt át kellett telepíteni Somogy megyébe.

Persze azért leforgattak és leforgatnak, amit tudnak az engedélyezett helyszíneken, és ezekkel nagyon jól is haladnak. A szereplők mellett egy 12-13 fős stáb segíti a rendező munkáját: a vágók, hangmérnökök, és a látványanimációt készítő szakemberek.

A korábbi castingon készült videó önmagában is félelmetes:

Szerencsére sikerült szponzorokat szerezni: egy amerikai cég fantáziát látott a sorozatban és egy jelentősebb összeggel támogatja őket, de egy szlovák húsüzem is a zombik mögé állt, valamint egy taxitársaság is szponzorálná a forgatást.

Ugyanakkor a rendező elárulta: egy rövidebb játékidejű film is készülni fog. Még idén indul a forgatása Egerágon és Pécs belvárosában, egy magánterületen. Ennek a pszichohorrornak három főszereplője lesz, három-négy nap lesz az intenzív forgatási idő, de ennél többet Sajnovics Soma nem árult el.

Egy biztos: most még türelmetlenebbül várjuk az amatőr pécsi horrorfilmet és az azt követő zombisorozatot!