Egyetlen aláírást sem adott még le a baloldal Pécsett

Egyelőre – hiába jelentették be a baloldalon, hogy megvan minden jelölés – csak a Fidesz adta le a képviselőjelöltek és a polgármesterjelölt indulásához szükséges aláírásokat a helyi választási irodához.

Csütörtökön jelentette be Cserfainé dr. Kovács Ágnes, az MSZP, az Együtt-PM és a Forum Sopianae Egyesület közös polgármesterjelöltje, hogy “összegyűjtötték az ajánlásokat a jelöltjeik“. A Választási Irodától viszont azt az információt kaptuk, hogy csütörtökön délután kettőig egyetlen szervezet, a Fidesz adta le az íveket; a polgármesterjelölt és a képviselőjelöltek tekintetében is megtették ezt. Ezen kívül eddig más szervezet, jelölt nem járt náluk.

Meg akartuk kérdezni, hogy – ha már megvan minden szükséges szignó, sőt Kovács Ágnes közleménye szerint annál is több, akkor hogy lehet az, hogy egyet sem adtak még le ezekből. Gulyás Emil, az MSZP városi elnöke és Kovács Ágnes türelmet kért a válasszal, Berkecz Balázs, az Együtt-PM helyi vezetőjét pedig egyelőre nem tudtuk elérni.

Bár hivatalos nyilatkozót nem találtunk, lapunk úgy értesült, a bejelentéssel szemben nincs meg minden aláírás a baloldalon, ezért nem adtak még le semmit a választási irodának. A MSZP kampánycsapatának egyik vezetője lapunknak név nélkül nyilatkozva elmondta, szerinte megvannak a szignók, de ezen a héten már valóban nem, csak valamikor a jövő héten adják le az íveket, addig folyamatosan gyűjtögetnek.

Frissítve (15:04)

Kovács Ágnest sikerült elérnünk. Ő azt mondta, valószínűleg pénteken fogják leadni az íveket, de erről még egyeztetniük kell a szövetség többi tagjával, s kijelentette: minden aláírásuk megvan, sőt, több is, mint kellene. Hozzátette: nem kapkodtak a gyűjtéssel, mert szerettek volna hosszan elbeszélgetni az emberekkel.