Egyeztetést sürget az önkormányzat az Ágoston téri buszmegállóról

Bár előző levelére nem érkezett válasz, a Biokom NKft. ügyvezetője újra személyes egyeztetést kezdeményezett az Ágoston téri buszmegállóba épített utasváróról. Ha az építők erre sem reagálnak, akkor a cég telephelyére kerül az építmény – közölte a pécsi önkormányzat lapunkkal.

A városképtől idegen várót december végén előzetes egyeztetés és engedély nélkül építették az Ágoston téri buszmegálló mellett. Az építőknek január 5-én írt levelet a Biokom NKft. ügyvezetője, amelyben azt kérte, hogy az építményt egyeztetett és engedélyezett módon, a lakossági kérések alapján Pécs egy más pontjára, például a Kodó dűlőbe, a Makay István útra, a Déli Ipari Parkban a Galilei útra, vagy a II. János Pál útra helyezzék át – olvasható a városháza közleményében.

A társaság jelezte azt is, hogy kész átvállalni a váró kialakításával kapcsolatos munkák egy részét.

A megkeresésre azonban eddig nem érkezett válasz, ezért a Biokom ügyvezetője újabb levelet írt az építőknek a közlemény szerint. Ebben ismét egyeztetést kezdeményezett az utasváró más helyszínen való felállításáról, és jelezte, ha január 22-ig nem történik meg a megbeszélés az új helyszínről és az építési munkákról, akkor az engedély nélkül felállított utasváró építményt a jövőbeni egyeztetésekig a Biokom NKft. elszállítja a telephelyére.

Mint írja az önkormányzat:

A pécsi városvezetés továbbra is nyitott minden olyan kezdeményezésre, amelynek célja, hogy kényelmesebbé tegye a pécsiek életét. Ezek megvalósításában eddig és ezt követően is szívesen működik együtt minden olyan szervezettel, amely jogkövető módon, a hatályos szabályok figyelembevételével, azokat betartva valósítja meg városgyarapító akcióját.

A kutyapárt által állított megállóról itt írtunk korábban:

Péterffy Attila: a belvárosban nem, máshol viszont szívesen látják a kutyapárt buszmegállóját

Arra kéri a Kutyapártot az önkormányzat, hogy bontsák el az Ágoston téren felállított színes buszvárójukat