Fidesz: hol helyezné el a betelepítést támogató Mellár a migránsokat?

A több baloldali párt – köztük főtámogatóként az MSZP – által támogatott jelölt alig másfél éve még amellett kampányolt, hogy hazánkba számolatlanul, kvóta nélkül érkezzenek a migránsok – a Fidesz erről tartott hétfőn sajtótájékoztatót. 

hirdetés

A fideszes politikus, Őri László elmondta, a választás tétje az ország sorsa, Pécs jövője. Kérdés az, hogy meg tudjuk-e őrizni hazánkat, Pécset a pécsieknek.

Őri László, Pécs alpolgármestere hozzátette, Pécs 2015 nyarán megtapasztalta, hogy milyen veszélyt jelent az illegális migráció. Az, hogy ma nyugalom van, annak köszönhető, hogy a kormány a déli határon kerítést emelt, ám a veszély nem múlt el.

– Európában az illegális migrációról még vitáznak ugyan, de a Fidesz-KDNP szerint a legfontosabb a magyar emberek biztonsága. Ezért ellenezzük a kötelező betelepítési kvótát, az illegális migrációt, szemben az ellenzék kétértelmű nyilatkozataival, amelyekkel valójában támogatták azt.

Szerinte a pécsi választáson is az lesz a döntő kérdés, hogy elfogadják, helyeslik, vagy elutasítják a betelepítést, és az, hogy a pécsiek biztonságát előtérbe helyező jelöltre, vagy pedig migrációt támogató, nem a város, az ország biztonságát elsődlegesnek tekintő jelöltre szavaznak.

– Nem felelős politikus az, aki nem a biztonságot tekinti a legfontosabbnak. Mellár Tamás a felső kvóta nélküli betelepítés mellett tett hitet, a népszavazáson az igenre buzdított, ezért a zengővárkonyi politikus nyilatkozzon arról, hogy a kötelező betelepítési kvóta elfogadása esetén hol helyezné el a Pécsre jutó migránsokat? A belvárosban, Uránvárosban, vagy éppen Kertvárosban? – fogalmazott Őri László.

A politikus azt is megkérdezte Mellártól, hogy hogyan képzeli el a több száz, vagy ezer migráns integrálását. És szerinte miként sikerült az Párizsban, Stockholmban, vagy Brüsszelben.

Szintén az MSZP-sek által erősen támogatott jelölt kapcsán arról is szólt, hogy vajon hiteles-e, ha egy politikus útja a rendszerváltó MDF-től a Fideszen át és Bokros Lajoson át Gyurcsány Ferenchez vezetett.

– Hogyan tudja a biztonságunkat garantálni az, aki a saját értékválasztásában is bizonytalan? – fogalmazott.

Mint ismert, Mellár az MDF tagja volt, a Fidesz képviselőjeként a pécsi közgyűlésben is ült, majd az LMP-t segítette, később a Bokros Lajos által vezetett MoMa jelöltje volt, végül az MSZP-nél kötött ki, amely pártnak ugyan nem tagja, ám a független jelölt fő támogatója. A Gyurcsány Ferenc vezette DK pedig akként is segíti, hogy nem indít ellene mást.

Korábban beszámoltunk arról a Közös Ország Mozgalom által szervezett eseményről, melyen Mellár Tamás elárulta, hogy dolgozott a Transparency Internationalnek. Mint ismert, ez utóbbi szervezetet a migránspárti Soros György dollármilliárdos támogatja. A szervezet  Brüsszelben is támadta már hazánk bevándorláspolitikáját. Mellár pedig többször kampányolt amellett, hogy a migránsok felső kvóta nélküli betelepítésére voksoljanak a magyarok. Emlékezetes, a népszavazáson az emberek elsöprő többsége, közel 98 százaléka mondott nemet a tervekre.

Hétfőn délután négyig kellett leadniuk a különböző jelölteknek az induláshoz szükséges 500 aláírást, amit elsőként a fideszesek teljesítettek már a gyűjtés első napján. A jelöltek közül szép sorban adták le az íveket, így bár az MSZP nem indít párttagot, azért az MSZP-s kampánycsapat háttértámogatásával – akik például Tóth Bertalant is segítették – Mellár Tamásnak is sikerült megfelelő mennyiséget összegyűjtenie. A DK-s, az LMP-s jelöltek, és a jobbikosok szintén indulnak, de meglepetés az, hogy a momentumos Nemes Balázst első körben nem vették nyilvántartásba – úgy tudjuk, kevés aláírást adott le.

hirdetés
Hirdetés

1 hozzászólás

  1. Még hogy migránsokat! UFO-kat és csupakabrákat minimum.Mert mind ide vágynak.
    Amúgy a népszavazás érvénytelen volt az érdeklődés hiánya miatt.

Comments are closed.