Hallgatnak a pécsi trafiknyertesek

Hotelmenedzser, nagyvállalkozó, fodrász és szívkatéterekkel foglalkozó nyertes is van a pécsi trafikosok között. A lapunk által készített gyors felmérés szerint elsősorban a belvárosra figyeltek fel az új dohányboltosok. 

Bár politikai zsűrizés és trükközés Pécsen nem volt a trafikpályázatok körül, azért akadnak „anomáliák” a nyertesek névsorát böngészve. Mint ahogy azt lapunk elsőként megírta, a régi, tradicionális dohányboltosok közül senki nem nyert Pécsett. Most pedig kiderítettük, a boldog győztesek között van hotelmenedzser, nagyvállalkozó, alföldi szikvizes és szívkatéterekkel foglalkozó területi képviselő is.

A pályázók között igazi különlegességnek számít a Neolit Kft. ügyvezetője is, Czéh-Tóth Márk. Ő öt trafikra nyert jogot Pécsen, miközben közúti áruszállítással foglalkozó cége 248 milliós jegyzett tőkével rendelkezik. Többször is kerestük, végül ugyan felvette „valaki” a mobilját, de az illető nem mutatkozott be. Nem volt hajlandó érdemben nyilatkozni a trafikokkal kapcsolatos terveiről és pályázata részleteiről sem.

Az egyik pécsi belvárosi hotel üzletvezetője, Gyenis Máté, aki három trafikot is nyithat, szintén nem volt bőbeszédű.

Kiderült az is, hogy a pécsi nyertesek között van a gyógyszer, gyógyászati termék nagykereskedelmével foglalkozó Cook Medical Hungary Kft. területi képviselője, Battyáni Dóra is. A nő öt boltot nyithat a városban, amelyekben árulhatja a cigarettát, de egyben a dohányzás miatt kialakult érszűkület kezeléséhez szükséges szív- és érkatétereket is eladhatja, amelyekkel kereskedik az a cég, amelynek képviselője.

Dohányboltot nyithat Nemeskéri Brigitta is, aki a PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar dékánjának, Nemeskéri Zsoltnak a felesége. A dékán azt mondta lapunknak, négy gyermekük van, neje hosszú ideje otthon volt, és azért pályáztak, mert nem láttak más lehetőséget, hogy visszakerüljön a munka világába. Éppen ezért nagyon örülnek, hogy két trafikot is nyithatnak majd júliustól. Egyébként Nemeskéri Zsolt unokatestvére, Nemeskéri András szintén nyert, ő öt boltot nyithat Pécsen. A dékán ezzel kapcsolatban azt állítja, egymástól függetlenül pályáztak.

Lapunk több olyan trafikost megkeresett, akik nyertesként jöttek ki a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. pályázatán. Szerettük volna megtudni, Pécsen belül pontosan hol tervezik majd a nyitást. A többség azonban már a bemutatkozás után lecsapta a telefont, akik szóba álltak velünk, azok nagy részének pedig fogalma sem volt, hol lesz az üzlete, vagy csak nem akart róla beszélni.

Akadt azonban néhány kivétel, aki szívesen beszélt új üzletéről.

Széchenyi tér – Nem tudni, kié lesz!

– A Zsolnay Vilmos úton az OMV-kúttal szemben van egy kis helyiségünk, ott indul majd be a trafik – mondta érdeklődésünkre  Bánusz Ágota, aki egyébként fodrászmester és szakoktató egy szépségcentrumban.

Egyelőre további 6-8 trafik-győztes volt hajlandó még szóba állni velünk. Bár ők pontos helyszínt nem mondtak, az kiderült, a belvárosban képzelik el dohányboltjukat. Egyetlen vállalkozó mondta azt, hogy Pécs keleti részében – konkrétan a Komlói út környékében gondolkodik, de még ez sem biztos.

Egyelőre tehát úgy tűnik, pontosak voltak korábbi információink, és előfordulhat, hogy Pécs peremkerületeiben (a belváros tágabb környezetében) nem lehet majd cigarettát vásárolni.

16 HOZZÁSZÓLÁS

 1. “Bár politikai zsűrizés és trükközés Pécsen nem volt a trafikpályázatok körül”

  Ezt mi alapján jelenti ki ilyen explicit módon kedves Bóka Úr?

 2. Hosszú a neved, azért nem jelenik meg a szöveg, csak fehérség… Nem tűnt fel? Írj rövid nevet és a szöveged. Mégha trollkodsz is!

 3. Egy özvegy férfi,akinek 3x-osára emelték a lakbérét,egy romos ,beázó tetejű bérlakásban

  Írtam egy pár sort az alljasságrol,eltűnt? Helló!!! Eddig csak Rátok szavaztam.Mostantol,hogy hároszorosára emeltétek a lakbéremet,egy lepusztúlt házban,amit előtte felkínáltatok megvételre,majd ahogy jeleztük vételi szándékunkat,anuláltátok az előző levelet és 12 ezerröl 36 ezerre emeltétek a havi lakbéremet, Minden ismerősömet arra buzdítom,hogy bárkire csak Rátok ne szavazzanak.vannak vagy 10 ezren ebben a városban. Üdv Moór Eszterke Mesti

 4. Egy özvegy férfi,akinek 3x-osára emelték a lakbérét,egy romos ,beázó tetejű bérlakásban

  vállalnám a nevemet,mivel ezektöl a senkiviktoriánusoktol nincs félni valóm.A dohánymutyi az Orbán klikk bulija évi 500 milla,lesz miböl emelni az Alkotmánybírók/volt Kommunisták,sokat ismerek/ a Pécsröl Madridon át Lipcsébe disszidált volt AB elnök,Köztársasági elnök,villájának még a takarító nőjét is élete végéig,A magyarbol megbukott volt Elnök elvtársat,szintén,Egy lepusztult házban,amit belűlröl 4 millió forintért saját pénzemen ujítottam fel 12 ezer Ft helyett 35 ezerre emelték a lakbéremet,és amikor illetékes Fityiszes Dr elvtásnőnek ez ügyben szóltam,azt válaszolta,a maradék nyugdíjambol telik zsíroskennyérre éhhalál ellen. Moór Eszter referatúra elnöknő kérlrk a lehető leg gyorsabban keress meg,mert kész a bírósági feljelentés. Mesti

 5. Egyetértek az előzővel, mivel vicc, hogy a trafikokat június 1-ig kell megnyitni…de, ha mégsem nyitják meg addig…nincs semmi jogkövetkezménye!!!

 6. Elkészült a lista!A pályázaton nyertesként kihirdetett emberkék a fizetett besúgók,haszonlesők,a pártot finanszírozó,visszaosztó szánalmas banda.Telhetetlenek,majd megnézem,hogy milyen k.nagy lendülettel hordják az energiaitalt,és chipset az üzleteikbe úgy öt év után.Biztosra veszem,hogy sok s.nyaló nem fogja megnyitni az összes űzletét,majd amennyihez kedve lesz.A bal.fa.városvezetés pedig takarodjon rendetrakni a városba,ne a belét tömje 200 ft menüvel két munkaóra után,amit ****vakarással töltött.

 7. Nem ég a bőr a pofátokon Páva, Hoppá, Csizi, Kővári ….., ez a keresztény, nemzeti, polgári , igaz magyar cselekedet? Becsapni, átvágni, kijátszani a polgárokat?
  Ezredik sunyi, aljas, simlitek a kétharmad jegyében. Hogy birkóztok a lelkiismeretetekkel, ha még van egyáltalán?

  ISTEN NEM BOTTAL VER!

 8. Én csak arra lennék kivancsi,hogy mit tartalmazhatott azok pályázata,akik 4-5 koncessziós jogot nyertek konkrét üzlethelyiség nélkül?!? Szemben azokkal, akiknek mar konkrét helyiségeik voltak,megsem nyertek! Szégyen! Remelem,sokan leszoknak a cigirol!

 9. A tegnapi szavazáson, ahogy azt az Index is írja, valóban tartózkodtam a módosító indítványokról történő szavazáskor. A “trafiktörvény” eredeti változata, miszerint egészség- és gyermekvédelmi szempontokra tekintettel csak elkülönített kereskedelmi egységekben lehessen cigarettát vásárolni, rendben lévőnek látszott, s magam is meggyőződésből támogattam. Menet közben aztán újabb és újabb javaslatok érkeztek a tevékenységi kör bővítésére (alkohol, újság, lottó-totó), melyek már némileg túlterjeszkedtek az eredeti koncepción, de elvileg belefér a trafik jellegbe. Az árrés menetközbeni megemelése viszont már alapjaiban írja felül a fairplay szellemiségét. Olyan ez, mintha az MLSZ által kiírt labdarúgóbajnokság lebonyolításának rendjét a nevezéseket követően alapjaiban írnák át (mondjuk szögletrúgás helyett sarokdobás is lehetne, esetleg a tizenegyes pont és a tizenhatos vonal közé vizesárkot telepítenének, de csak a vendég csapat kapuja előtt). Az pedig már ugyancsak mókás, hogy a gyermekek állóképességét azzal akarjuk edzeni, hogy a fagylaltárúsítást is beköltöztetjük a számukra tiltott dohánytrafikokba. Mindez számomra a fenntarthatósággal van kapcsolatban, és a két hónappal ezelőtt elfogadott Nemzeti Fenntarthatósági Keretstratégiával együtt vallom, hogy a társadalmi és gazdasági fenntarthatóság egyik alappillére a bizalom, és a normakövetés. A törvényhozás által létrehozott normák betartásának biztosítása, a társadalmi és gazdasági kapcsolatokat befolyásoló állami szabályozórendszer stabilitásának megteremtése, a kormányzás kiszámíthatóságának erősítése alapozza meg a nemzet tagjai és a kormányzat közötti kölcsönös és erős bizalmat. A fenntartható társadalom értékalapú gondolkodása és cselekvése, az együttérzés, a szeretet, a kölcsönös nagylelkűség erkölcsére épít. A siker kulcsa a kitartó munka, a találékonyság, a fejlesztésre való készség és a saját és mások hasznára történő értékteremtés, nem pedig a más által megteremtett javak megszerzése, mások erőfeszítéseinek önző kihasználása akár a családban, akár az üzletben, esetleg a politikai kapcsolatok felhasználásával.Bencsik János

 10. Mert a Balaton parton nyáron sok fagylalt fogy, és ott na ki nyert? lehet azt is meg bármit árulni a nemzeti? dohányboltokba. Sajnos a Fidesz sok jóérzésü szimpatizánsát megingatta ezzel is.

 11. Segítsen valaki, én ezt az egészet nem nagyon értem…

  1. Hogyan lehet az, hogy egy ember egyszerre több, akár öt dohányboltot is nyithat? Ennyire kevesen jelentkeztek?

  2. Hogyan lehet, hogy bár Pécsett nem beszélnek korrupcióról az ügyben, de több nyertesnek sincs semmi köze a dohányáru kereskedelemhez, mégis nyertek, míg dohánykereskedő múlttal rendelkezők vesztettek?

  3. Mekkora üzlet van egy dohányboltban?

 12. Egész egyszerűen nem értem, hogy miért lehetett úgy pályázni, hogy nem jelölte meg, hogy (legalább nagyjából) hol kíván trafikot nyitni az illető! Ennek is szempontnak kellett volna lennie, sok más mellett!

 13. Én örülök annak, hogy a jövőben nem dilettáns, MSZP-s trafikosok, hanem nemzeti érzelmű orvosok és vállalkozók foglalkozhatnak dohányárusítással. Így biztosítottnak látom, hogy a gyermekeim 100%-ban megbízható, hazai termelésű cigarettát vásárolnak, már most rá is szoktatom őket a nikotinos-kávés jégkrémmel. Ez nemcsak a tüdőnek kedvezőbb, hanem a nemzetgazdaságot is gyarapítja, és egy esetleges COPD-betegség vagy tüdőrák esetén sem kell külön szakemberhez fordulni, az orvos-trafikos helyben kezeli a kórt. Köszönöm Orbán Viktornak, hogy ennyi problémát ilyen frappánsan sikerült megoldani!

 14. Ha a trafikokkal azt akarták elérni , hogy a fiatalkorúak ne tudjanak cigarettához hozzájutni
  akkor meg minek árulhatnak fagylaltot?Nem lehet ennyire telhetetlen a Fidesz-baráti kör.
  Mikor lesz Magyarországnak olyan kormánya amelyik nem csak a “szűk” baráti körét hajlandó
  könnyű pénzhez juttatni.Miért van ennyi birka ember ebben az országban akik még ezekre szavaznak négyévente.Budai úr miért nem merte elszámoltatni az Mszp-Szdsz-t ????
  Fidesz-Mszp-Szdsz kéz-kezet mos.

Comments are closed.