Indul a pécsi zoo online medvehete!

Február 1-én indul a tematikus projekthét a pécsi állatkert közösségi oldalán és honlapján, melynek keretében egészen péntekig minden nap érdekességeket tudhatunk meg a helyiek kedvenc mackója, Nikoláj mindennapjairól és a különböző medvefajokról. Sőt, azt is elárulhatjuk, hogy szombatra is tartogatnak meglepetést a zoo munkatársai. 

hirdetés
Uránia Mozi

2021 ötödik hete a pécsi állatkertben a közkedvelt barna medvéről, a pécsi zoo rajongóit már 2016 óta boldogító Nikolájról fog szólni. Hétfőtől péntekig érdekességeket posztolnak a gyönyörű mackóról és fajtársairól, sőt egy kvízjáték keretében ajándékcsomagok is gazdára találnak majd. Az első érdekes cikk és a hozzá tartozó jópofa kérdések máris elérhetőek ITT.

De nem csak emiatt érdemes követni az állatkert oldalait: idén ugyan látogatók bevonása nélkül, de megtartják a hagyományos medvenapot, mikor is Nikoláj megjósolja, vajon mikor jön végre az igazi tavasz. Február 6-án, szombaton látványetetéssel egybekötött kiengedést és tréninget szerveznek, a nap folyamán 4-szer jelentkeznek majd be élőben a Facebookon.

2018-ban például nem látta meg árnyékát, kintmaradt Nikoláj

Hazánkban ugyanis a barna medve látja el az időjós szerepét: a néphagyomány szerint február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján a medve kibújik barlangjából. Ha tiszta, derült az idő és a mackó találkozik az árnyékával, megijed tőle, majd visszamegy aludni. Ez pedig azt jelenti, hogy még sokáig fog tartani a tél. Amennyiben viszont nem látja meg az árnyékát a borús időjárás miatt, megérzi, hogy a rossz idő nemsokára enyhülni fog, vagyis hamarosan vége a télnek.