Keresztesék az LMP-t újra közel viszik az emberekhez

A választási kudarc után lemondott Keresztes László Lóránt LMP-s politikus pártját ismét közel vinné az emberekhez, ezért országjárásba kezdenek – mindezt a Facebookon közölte. Mint írta, ma már nem lehet úgy továbbmenni, ahogy eddig tettük.

hirdetés

Az EP-választáson néhány százalékot elérő LMP nem azt az utat választotta, mint a Jobbik, vagy korábban a Momentum, így nem csatlakozott Gyurcsány Ferenc jelenlegi és egykori pártjainak baloldali tömbjéhez Pécsen. A párt ugyanis következetesen kitartott álláspontja mellett, és nem volt hajlandó támogatni a DK-sok által saját sztorijukként emlegetett MSZP-DK-Jobbik-Momentum által indítandó polgármesterjelöltet.

Az LMP a súlyos kudarcuk okának már korábban is saját belső harcait, valamint a baloldal támadásait jelölte meg. Keresztes László Lóránt most egy Facebook-posztban arról írt, hogy „a napi politikai tevékenység távol került az emberektől. A parlamentben, a tévében, az újságokban is csak a propaganda, a gyűlöletkeltés, a mellébeszélés, vagy az üres ígérgetés, a színjátszás, a hisztéria és műbalhé jelenik meg. Éppen csak a lényegről nem esik elég szó. Az őszinte viták, és a valódi megoldások pedig egyre távolabb kerülnek”.

A politikus kritizálja a kormányt, mondván, az ország egyre gyötrelmesebb helyzetbe kerül, szerinte akkor lehet ezen változtatni, meghallgatni az emberek baját, hogyha az eddigieknél sokkal több időt töltenek az emberek között, és képviselőként az idejük jelentős részét arra szánják, hogy bejárják az országot, hogy „beszélgessünk, tanuljunk, tapasztaljunk”, majd pedig a problémákkal szembesítik a döntéshozókat.

Mint azt a PécsMa.hu megírta, a DK helyi vezetője szerint az LMP-nek nehéz megemészteni az eredményeket és nem volt gyűlöletkampány, csak megjegyezték, hogy miattuk nyert a Fidesz sok helyen.