Két majális is volt Pécsen szombaton!

A városban több helyen is majálisozhattunk! Uránvárosban a Szilárd Leó Parkban és a Mecsek Áruház előtt, míg Pécs-Keleten a Budai Vámnál várták az érdeklődőket.

Míg a délelőtt a gyerekeké, addig a délután a bulizni vágyóké volt a pécsi majálisokon, melyek szombaton délelőtt 11 órakor indultak Uránvárosban és a Budai Vámnál egyaránt.

Uránvárosban Tamás Éva kezdte alapozni a hangulatot

Uránvárosban délelőtt az ingyenes Ringatón ölelkezhettek össze a babák és mamák, míg a nagyobbak játékos programokon is részt vehettek. A bátrabbak pedig a bütykös csótányt, nyuszikat és Lunát, a lámát is megsimogathatták.

Ringató a szabadban sok anyuka kedvence
Luna, a láma is élvezte a kényeztetést

A majálison Decsi István, Pécs alpolgármestere is köszöntötte a családokat.

Decsi István, Pécs alpolgármestere

– Az uránvárosi, családi majálison igyekszünk minél nagyobb réteget megszólítani, hiszen a városrész megfiatalodásával gyermekes családok is szép számban vesznek részt ezeken a közösségi rendezvényeken – mondta Decsi István. Az alpolgármester hozzátette: ennek megfelelően a délelőtti órák a gyerekprogramoké, míg az este a felnőtteknek szól.

Az uránvárosi családi majálist hetedik éve rendezik meg.

Családi és színpadi programokat szerveztek a keleti városrészben: légvárak, kézműves-foglalkozás, arcfestés és csillámtetoválás, pónilovaglás, ügyességi feladatok és íjászkodás is várta a gyerekeket a majálison. Mindeközben pedig 14 órától folyamatosan fellépők szórakoztatták a jelenlévőket a színpadon.

– Mind Pécs-Keleten, mind a nyugati városrészben, Uránvárosban élők évekkel ezelőtt azzal kerestek meg mint a térség országgyűlési képviselőjét, hogy nagyon örvendetes, hogy a belvárosban egymást érik a kiváló rendezvények, de a városrészeik is szeretnék megélni a saját közösségi identitásukat – mondta el lapunknak Hoppál Péter országgyűlési képviselő. Mint felelevenítette, akkor indították el a retró majális sorozatot, amiben a civil szervezetek végeztek komoly munkát, gyerekrendezvények voltak, közös főzés, de azután lassacskán profivá vált a szervezés, beintegrálódott a szervezésbe a ZSÖK is, így a civileknek már nem a szervezés a dolga, hanem inkább a családi majálison való részvétel. Úgy fogalmazott, nagyon komoly városrészi aktivitásként tartja számon, hogy ennyire akarták az ott élő emberek, hogy legyen ilyen esemény mindkét térségben, hiszen a Dunántúl legnagyobb városában igenis fontos, hogy ne csak a belvárosban tartsanak rendezvényeket. Ahogy Hoppál Péter elmondta, nagyon örül annak, hogy az időjárás legalább nap közben – az előrejelzések ellenére – kegyes volt a résztvevőkhöz, a programok jó részét meg tudták tartani, és rengeteg család jött ki mindkét helyszínre.