Ma startol 2021 első egyetemi bulija, az Irány a PTE! Kultúrfeszt

Virtuálisan csempészi vissza a mindennapjainkba a pécsi hallgatói életérzést az Irány a PTE! Kultúrfeszt. Beck Zoli főz és zenéről beszélget, megtudhatjuk Tibi atya titkait, találkozhatunk a Halott Pénz tagjaival, Dibusz Dénessel, Michelisz Norberttel, beülhetünk szakmai beszélgetésekre, felvételi tájékoztatókra, szülői fórumokra. 5 nap alatt 10 kar 170 programja várja az érdeklődőket, közel 300 szereplővel – tájékoztatta lapunkat a pécsi egyetem.

hirdetés
Uránia Mozi

Nemrég számoltunk be róla, hogy érkezik az Irány a PTE! Kultúrfeszt, mely az első egyetemi fesztivál, amit 2021-ben rendeznek. A nem mindennapi beiskolázást segítő sorozat ráadásul az online térben zajlik, a leendő hallgatók egy ötnapos programkavalkád alatt ízelítőt kaphatnak arról, milyen is az egyetemi életérzés Pécsen, miért érdemes a PTE-t választani, mely egyébként tíz karon több mint háromszáz képzéssel várja a fiatalokat.

Online buli lesz

Szuper programokkal készülnek január 25-e és 29-e között nem csak a középiskolásoknak, egyetemistáknak, hanem szüleiknek és az oktatóknak is. Lesznek kulturális és tájékoztató előadások, szakmai események, kerekasztal-beszélgetések „a PTE arcaival”, podcast-beszélgetések, ahol bárki elmondhatja a véleményét, de szerveznek gasztronómiai programokat, nyereményjátékokat, szülői fórumot, és persze bulikat és koncerteket is, szigorúan online.

5 nap,10 kar, 170 program, közel 300 szereplő

A fesztiválon a Halott Pénz tagjaival is találkozhatnak az érdeklődők, főz és beszélget Beck Zoli, a 30Y fontembere, Tibi atya titkairól Tóth Máté mesél.

Beck Zolival főzőcskézhetünk és beszélgethetünk

Sőt lesz kávé- és csokikóstoló, élőben játszik a Playback Színház, sakkozhatunk a Pécsiközgáz dékánjával, szó esik majd a tehetséggondozásról és a külföldi ösztöndíjakról, koncertezik a PTE Brass Band, ott lesz Dibusz Dénes is, autót vezet Michelisz Norbert, megmutatják, mi az a Nyitott Egyetem vagy a PTE hangja, a fesztivált pedig Nash K dj szettje zárja pénteken este – derül ki az egyetem közleményéből.

A pécsi WTCC-világkupa-bajnok Michelisz Norbival is találkozhatnak a fiatalok

További információk ide kattintva olvashatók az eseményről. Íme a letölthető friss „órarend”.