Kétszer született újjá

Az utolsó pillanatban anyjánál keresett menedéket az a tíz hónapos baba, aki karcolások nélkül megúszta az M6-os autópályán közelmúltban történt autóbusz-balesetet. A kislány és szülei baráti társasággal, szokásos síelésükre tartottak az erdélyi Hargitafürdőre.

Csak a szerencsén múlt, hogy a tíz hónapos Kata nem sérült meg a balesetben. Mielőtt a busz a szakadékba zuhant, a kislány a buszon járkált az utasok között.

Buszbaleset, M60 (7)

– Talán fél percen múlt, hogy nem lett nagyobb baj. Kata éppen felkéredzkedett a páromhoz, mert megéhezett. Épp, hogy elkezdte szoptatni, már éreztük, hogy a busz döccen és átszakítja a szalagkorlátot. Ekkor a párom magához szorította Katát, hogy megóvja a sérülésektől – mondta lapunknak a családfő, Tóth Tibor, aki komoly zúzódásokat és fejsérüléseket szenvedett, a homlokát össze kellett varrni.

Buszbaleset, M60 (4)

– Egy darabig még sírt, amikor kimásztunk a buszból, majd lassan megnyugodott és édesanyja karjaiban elaludt – emlékszik vissza a férj. A busz egyszer megfordult a tengelye körül, majd a jobb oldalán állt meg.

Buszbaleset, M60 (1)

Tóth Tibor szerint ez volt a szerencséje a 23 utasnak, mert szerinte, ha még tovább fordul, sokkal nagyobb tragédia történik. A család még a történek hatása alatt van, de azt mondták, a baleset nem hagyott olyan nyomokat, ami eltántorítaná őket egy következő utazástól.

Buszbaleset, M60 (6)

Az erdélyi Csavargó utazási iroda busza szinte használhatatlanná vált, a tulajdonosa visszavontatta Székelyföldre. A balesetben – ami az M6-os és M60-as autópálya összekötő szakaszán történt – a csecsemő kivételével mindenki megsérült, közülük többen súlyosan.

Hirdetés

1 hozzászólás

Comments are closed.