Még meg kell tanulnia a pécsieknek a Kiss & Go parkolók használatát

A most már kilenc pécsi iskolánál kialakított Kiss & Go parkolókat sokan még nem megfelelően használják, ezzel mások dolgát megnehezítve a reggeli érkezésben. Az általunk megkérdezett szakértő szerint csak egy kis odafigyelésre van szükség a helyes magatartáshoz.

Ahogyan azt korábban már megírtuk, a szeptemberi iskolakezdésre a Belvárosi Általános Iskolánál is felfestették a Kiss & Go parkolóhelyeket, így most már kilenc pécsi oktatási intézménynél lett könnyebb azok dolga, akik reggel autóval viszik gyermeküket iskolába.

Igen ám, csakhogy egyelőre sokan vannak, akik nem úgy használják ezeket a parkolóhelyeket, ahogyan kellene. A Kiss & Go lényege ugyanis az, hogy ott csak a be-, illetve kiszállás idejére álljon meg az autó. Ennek ellenére gyakran jelentkező probléma, hogy a szülők a gyerekükkel együtt bemennek az iskolába, a kocsit pedig addig a parkolóhelyen hagyják.

– Napközben rend szerint parkolnak ezeken a helyeken, de ezzel nincs is baj – mondta el lapunk érdeklődésére tapasztalatát Pálfy Balázs gépjárművezető-szakoktató. – Reggel 8 és délután 3 óra között, valamint 17 óra után ugyanis a Kiss & Go parkolóhelyek is „normál” parkolóhelyként funkcionálnak. A kihelyezett „várakozni tilos” jelzőtáblák és kiegészítő tábláik egyértelműek. Azokon jól látható, hogy reggel 7–8 között, illetve délután 15–17 óra között várakozási tilalom van érvényben az adott szakaszon. Egy kis odafigyelésre van csupán szükség, és a jelzőtábla megfelelő értelmezésére. Az egyértelműen mutatja meg, hogy mit lehet, és mit nem lehet tenni.

Érdemes tehát odafigyelni a táblákra, és betartani az azokon szereplő utasításokat. Ezzel nem csak a többi közlekedő dolgát lehet megkönnyíteni, de elkerülhető egy esetleges büntetés is.

A Kiss & Go parkolókról korábban már több cikket is írtunk, ezeket itt tudják visszanézni:

Kiss & Go: 43 parkoló készült el 9 pécsi sulinál a tanévkezdésre

Kiss & Go: kilenc pécsi suli kap új okosparkolókat