Nem gond a rossz idő: műfüvön focizhatnak a gyerekek

Műfüves pályát avattak a PEAC-nál: a 60X40 méteres focipályát az utánpótlás korú focisták használhatják. Így most már a rossz idő sem hátráltatja az edzéseket. Pécsett az elmúlt időszakban több fejlesztés is lezajlott a gyereksportban, s most jöhet még a java.

Pénteken avatták fel a Verseny utcában a PEAC új műfüves pályáját: a 60X40 méteres létesítmény egy fél nagyméretű focipályának felel meg, s kifejezetten edzéscélokat szolgál. Méghozzá az utánpótlás korú focistákét, az U7-től az U19-es korosztályig használhatják a gyerekek-ifjak a pályát – a PEAC-ban csaknem másfélszáz utánpótlás korú focista kergeti rendszeresen a labdát. Eddig komoly problémát okozott, ha rossz volt az idő, és sáros, mély volt a pályák talaja.

peac, műfüves pálya, hl01
Rögtön ki is próbálhatták az új pályát a gyerekek

A mostani fejlesztéssel azonban ez a gond megoldódik. Mint megtudtuk, a beruházás 51 millió forintba került, a 30 százalékos önrészt a PEAC és a PEAC Baráti Kör állta, a legnagyobb részt tao-pénzekből szerezték meg, ehhez a pécsi önkormányzat, a Pécsi Tudományegyetem és cégek is segítséget nyújtottak. A pálya zöld színű, és új típusú, minden egészségügyi és egyéb szabványnak megfelel.

peac, műfüves pálya, hl03
Több korosztály is használja majd

Az elmúlt időszakban több fejlesztés is történt Pécsett, amelyek mind a gyereksportot szolgálják. Ahogy arról beszámoltunk, újabb óvodákban épülnek ovi-focipályák, míg a PMFC-nél egymilliárdos fejlesztés körvonalazódik, amely szintén az utánpótlást érinti.

 

Hirdetés