Nyolcadik alkalommal jön a Csorba Győző Versmondó Verseny

Idén is kétfordulós lesz a középiskolások számára meghirdetett verseny. A „selejtezőt” online rendezik, a döntő pedig a Szent Mór Iskolaközpontban lesz.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a hagyományoknak megfelelően idén is érkezik a Csorba Győző Versmondó Verseny. Az először 2016 novemberében, a költő születésének 100. évfordulóján megrendezett esemény akkor még csak a helyi, pécsi fiataloknak szólt, mára azonban már az országból bárhonnan jelentkezhetnek rá középiskolások, sőt, a határon túli magyar gyerekeket is várják a szervezők minden tanévben.

A Katolikus Pedagógiai Intézet, a PÉCS8 program, a Csorba Győző Társaság és a Magyartanárok Egyesülete támogatásával megvalósuló és a Szent Mór Iskolaközpont által szervezett versenyt már nyolcadik alakommal hirdették meg – és még senki sem csúszott le róla, ugyanis február 18-ig lehet nevezni, a csorbagyozovmv@gmail.com e-mail címen. A jelentkezők elektronikus formában kapnak meg minden fontos tudnivalót, így azt is, hogy hová tudják feltölteni versmondásukról készült videójukat – az első fordulót ugyanis online rendezik meg. A „selejtezőben” minden jelentkezőnek egy szabadon választott Csorba Győző verset kell elmondania.

A zsűri a döntőbe 14-16 diákot juttat majd be, amit április 12-én, a pécsi Szent Mór Iskolaközpontban rendeznek meg. Ott egy Csorba-vers mellett az elmúlt 30 év hazai verseiből kell választaniuk egyet a finalistáknak.

A jelentkezésnél ügyelni kell rá, hogy a következő adatok ne maradjanak ki:

– a versenyző neve, osztálya/évfolyama, e-mail címe, telefonszáma
– a felkészítő tanár neve, e-mail címe, telefonszáma
– az iskola neve, címe, elérhetőségei
– a verseny Facebook-oldalán megtalálható adatkezelési nyilatkozat kitöltött, aláírt, szkennelt/fotózott példánya

Fotó: Csorba Győző Versmondó Verseny / Facebook

Hirdetés