Közös adománygyűjtő akciót indít a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász és a Pécsi Állatkert, adta hírül a mecseki zoo.

Mint az állatkert közölte, mind a két szervezethez közel áll a segítségnyújtás; a Katolikus Karitász egész évben, országosan végzi támogató munkáját, a Pécsi Állatkert pedig már több adománygyűjtő akciót is szervezett a 2016-os újranyitás óta, hogy így tegye szebbé a rászorultak mindennapjait.

Ezúttal Nyuszibatyu névvel indít húsvéti ajándékgyűjtést április 1–22. között. A támogatást nyújtó látogatók, vagy csak az állatkert aulájába betérők egy, az akció idejére a fogadóépületben kihelyezett ládába tudják letenni az adományaikat. Az akció szervezői a gyűjtés során édességet, mesekönyveket, játékokat és jó állapotú ruhákat is várnak a nagylelkű támogatóktól.

Az így összegyűlt ajándékokat a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász a Mecsek északi részén fekvő falvak rászoruló családjai számára fogja kiosztani.

Az akció sikeréhez adománnyal hozzájárulók segítségét a szervezők emlékkártyával és egy sorsjeggyel köszönik meg. A sorsjegyekkel az akció támogatói által felajánlott családi belépőket nyerheti meg kilenc szerencsés adományozó. A felajánlásoknak köszönhetően a nyertesek az alábbi helyszíneket látogathatják meg családjukkal: Pécsi Állatkert, Zsolnay-negyed (családi jegy), Pécsi Püspökség látogatóhely (3 darab jegy), Zsályaliget Családi Élménypark, Mecsextrém Park, Janus Pannonius Múzeum (egy kiválasztott kiállítása), tv-torony.

A szervezők ezúton is köszönik az akciót támogató cégek, intézmények közreműködését és kérik a pécsiek segítségét, hogy együtt szerezhessünk örömet!