Oázisok a belvárosban

poszt, árnyékolók2

Terrakotta és homokszínű napvitorlák, padok, leanderek, babérok és pálmák, komplett oázisok fogadják a pécsieket és a turistákat a belvárosban június elejétől a nyár végéig. Az újítással enyhítik a városközpontban nyaranta uralkodó hőséget.

A városvezetés kezdeményezésére a Pécs Holding és a Biokom összefogásában a Széchenyi téren és a Király utcában több helyen létesültek kisebb-nagyobb oázisok.

poszt, árnyékolók1

A nyári hőség hatásainak enyhítésére összesen negyven óriási napvitorla árnyékolja be a belváros egyes részeit az arra járóknak kellemesebb közérzetet biztosítva – közölte lapunkkal az önkormányzat. Alig készültek el a belvárosi oázisok, az emberek már rögtön birtokba is vették őket.

poszt, árnyékolók4

Páva Zsolt, Pécs polgármestere elmondta: a városvezetés szándéka, hogy a meleg nyári hónapokban kellemes környezetet biztosítsanak a helyieknek és a turistáknak. A napvitorlás árnyékolás szerinte nemcsak hasznos a mediterrán klímában, de a terrakotta és homokszínű vitorlák érdekes színfoltjaivá is válhatnak Pécs belvárosának.

poszt, árnyékolók3

A városmagban egészen kora őszig várják a megpihenni vágyókat a kis oázisok egy-egy rövidebb-hosszabb sziesztára.

Nagy Csaba alpolgármester lapunknak azt mondta, Pécs mediterrán hangulatát, a felújított köztereket szerették volna erősíteni az egyébként Páva Zsolt polgármester által elindított kezdeményezéssel. Mint mondta, az első hetek tapasztalatai után döntenek arról, hogy hagyomány lesz-e a vitorlákból, azaz minden nyáron felteszik-e azokat.

Hirdetés

16 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Szép ilyen a Magyar mentalitás,nem hogy örülnénk a változásnak folyton kritizálunk.
  Mindenki csak panaszkodik,dehogy valamit mi is tennénk hogy jobb legyen azt már nem.
  Ez a legkönnyebb panaszkodni,kritizálni.
  fujj emberek.

 2. Az új Csontváry utcai parkban 5 éve egy nyáron feltették ezeket, azóta nyomuk veszett. Esőben kire csorog a felgyülemlett víz?

 3. Remélem, hogy minden nyáron felrakják, ha már megcsináltatták. csak az a szomorú, amig az ember eljut ebbe az oázisba, addig egy lepusztult, romos, koszos városon kell áthaladnia.

 4. Nem új ötlet, valaki nemrég Madridban járhatott a városatyák körül ott már öt évvel ezelőtt is voltak ilyenek. A gáz, hogy szerintem amilyen [email protected] minőségben csinálnak meg nálunk mindent az első szélvihar szét fogja tépni őket. Egyébként tényleg nagyon hangulatos a sok pálmafával együtt.

 5. Corso hotel előtt, Ifjúsági ház előtt, 48-as téri rendőrség felett, Tudásközponttal szemben, Tüzér utca – Sziget út sarkon, Magasháznál : mi a helyzet ? Megmondom: betonvas, gödör gazzal, romos házak, gaztenger.

 6. Szerintem nagyon jó ! Több sétáló rendőrt kellene még a környékre küldeni, csak úgy ácsoroghatnának, nézelődhetnének ! Egyáltalán a jelenlétük is nagyon fontos lenne ! Ha sétáltatják őket, akkor a cigány banda a rendőrök előtt, vagy után menetel ! Tavaly direkt megfigyeltem ! Az idén csak rosszabb lesz a helyzet ! Nagyon szép lett, látványos, kellemes , csak a biztonságra kell még ügyelni a rendőrségnek ! A Király utca felétől a Búza tér irányában, tele van mindenféle, kéregető, igen erőszakos, lepusztult, drogos, piás emberrel ! Naponta látom őket, hugyosak, szarosak, büdösek, szemetelnek…stb. Szerintem zenéhez értő egy- két utcazenész nem lenne gond ! Az az idősebb hegedűs ember szerintem egész jól beleillik a képbe, a turisták is szeretik nézegetni !

 7. Nagyon cuki, nekem tetszik és örülök neki, hogy történik valami változtatás a városban.

 8. Szokásos magyar hozzáállás-mindent szidunk, hiába formabontó és ígéretes!
  Nagyon kellemes és mediterrán hangulatot varázsol Pécs belvárosába.
  GRATULÁLOK

 9. Tisztelt Ítélőszék Úr/Hölgy/Troll!

  A maga világa ingencsak primitív, de kérem ne terhelje ezzel a fórumozó tüke kollégákat, akiknek még tetszik is a kezdeményezés. Köszöntem.

 10. Eljutottam arra a pontra hogy a demagógok jobban idegesítenek mint a politikusok! “Ítélőszék”, kérlek sorold be magad valamelyik csoportba…

 11. Orbán-cár megjutalmazta a pécsi pribékjeit:P Tellik efféle hitványságra ugye urak? jön a választás kell a paraszt vakítás:) 😛 Mennyibe is került ez a pécsi polgároknak? Inkább a szegények között osztottátok volna fel ezt a pénzt

 12. Okos ötlet és szépek is. /Valóban van normális és van erőszakos kéregető is. Az Irgalmasok utcába a kórház szomszédságában utcazenészek üvöltöznek holott ez tilos. Közterület Felügyeletnek kéne ezeket kezelni.

 13. Még a szemtelen kéregetöket kellene kiüzni ( bőszoknyás more ) rontja a város képét! A sok külföldi el ijed.

Comments are closed.