Ők lesznek ott a pécsi buszokon

Ők négyen kerülhetnek fel a pécsi buszokra a pécsiek szavazatai alapján. Lezárult ugyanis a szavazás arról, hogy kiket szeretnének látni a városlakók a buszokon. A PécsMa.hu-n október 15-ig tartó voksoláson közel ötezren vettek részt.

Újabb pécsi ikonok jelennek meg a buszokon azt követően, hogy júniustól már olyan hírességek láthatóak a Tüke Busz járművein, mint Victor Vasarely képzőművész, Breuer Marcell világhírű pécsi építész, Horváth Judit kosárlabdázó legenda és Nagy Lajos király, egyetemünk alapítója.

ranga lászló
Ranga Lászlóra szavaztak a legtöbben

Szeptember végén indult útjára az a voksolás, amelyen nyolc olyan pécsire lehetett szavazni a PécsMa.hu oldalon, akik munkájukkal, lokálpatriotizmusukkal, példamutató életükkel kivívták az utókor tiszteletét. Ezúttal közel 5000 pécsi adta le szavazatát.

Zsolnay Vilmos. Zelesny fényképe után.
Zsolnay Vilmost Pécsen senkinek nem kell bemutatni

Az élen Ranga László autóversenyző (61%) mögött Zsolnay Vilmos gyáralapító (39%) végzett a második helyen, a harmadik és  a negyedik helyre Csorba Győző költő (16%) és Littke József pezsgőgyáros (16%) került. Így a következő körben az ő portréjuk díszítheti a pécsi buszokat.

Páva Zsolt Pécs polgármestere a szavazás eredményeinek megismerése után azt mondta lapunknak: titkon bízott abban, hogy ilyen sok pécsi vesz részt a kezdeményezésben.

csorba győző
Csorba Győzőre is sokan szavaztak

– Ez a szavazás is bebizonyította, hogy Pécsen sok olyan ember él, akinek fontos, hogy részt vegyen a közéletben, s nagyra tartja elődeinket. Nem volt meglepetés, hogy a szavazásra bocsátottak közül az utóbbi évtizedek egyik legnépszerűbb sportolója került ki győztesen, de a Zsolnay Vilmosra, Csorba Győzőre és Littke Józsefre leadott voksok azt is mutatják, hogy nem csak a közelmúlt teljesítményeit értékelik az emberek – mondta a polgármester.

Páva Zsolt hozzátette: a sikeres kezdeményezést folytatni fogják jövőre is, hiszen láthatóan nagy az érdeklődés iránta.

Hirdetés

1 hozzászólás

  1. Nevetseges es sokat elarul egy varos (ez esetben Pecs) e keppen szavazo lakoirol es azoknak ficamodott izlesvilagarol es lelkieleterol, ha egy volt autoversenyzo (finoman mondva nem kimondottan volt tenyezo a nemzetkozi elvonalban!) folenyesen nyer a nepszerusegi-mit-tett-a-kornyezeteert versenyben a varos es az orszag egyik legismertebb iparosa es tamogatoja (Zsolnay) elott, nem is beszelve a varos neves koltojerol Csorba Gyozorol!!

Comments are closed.