Pécs büszke a szolgálatra

málta2

„Sokat köszönhet a Máltai Szeretetszolgálatnak a város, hiszen számtalan, a leszakadó társadalmi rétegeknek nyújtott szolgáltatásban tudott együttműködni a szervezet és Pécs” – mondta Páva Zsolt polgármester a máltaiak háromnapos rendezvényének megnyitóján. A szervezet Pécsen ünnepli megalakulásuk 25. évfordulóját.

A polgármester a jubileumi rendezvény megnyitóján a Palatinus hotelben azt mondta, Pécs hálás lehet a szervezetnek a a városban az elmúlt húsz évben elvégzett karitatív feladatokért, s büszke arra is, hogy a következő években is sokat tesz a katolikus szervezet a szegénységben élőkért.

málta1

– Az elmúlt négy évben még intenzívebbé vált az együttműködés – mondta Páva. Kiemelte, hogy a Jelenlét Programmal és a Benned a Létra Programmal Györgytelepen sikerült megállítani, s visszafordítani a leszakadást.

málta3

A jövőről szólva megemlítette: a város szeretné tovább mélyíteni együttműködését a szervezettel, ezért folyamatosak a tárgyalások, hogy Pécs mely területein, milyen irányban haladjon tovább a közös munka, a Máltai Szeretetszolgálat hasznos tevékenysége.

Mint arról korábban beszámoltunk, városunkban ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az ünnepi év kapcsán háromnapos konferenciát rendeznek a megyeszékhelyen.

málta4

A programok a Hotel Palatinus Bartók termében kezdődtek pénteken reggel Páva Zsolt polgármester ünnepi köszöntőjével. Az egész napos konferencián a szervezet vezetői mellett előadást tartanak a Györgytelep megújítását célzó program szereplői is, valamint a kamarakórus is koncertet ad.

Szombaton a székesegyházban rendeznek ünnepi szentmisét, majd a Dóm Kőtárban lesznek előadások egy emlékülés keretében. Többek között Kozma Imre apostoli protonotárius és Páva Zsolt is jelen lesznek ezen.
Vasárnap régiós zarándoklat indul Homokkomáromba.

hirdetés

Hirdetés