Pécsett nyit irodát áprilisban a világ egyik legnagyobb könyvvizsgáló cége

Hamarosan megnyitja pécsi irodáját az Ernst & Young, a világ négy legnagyobb könyvvizsgáló és tanácsadó cégének (a BIG4-nak) egyike – számolt be a Pécsi Stop.

hirdetés
Uránia Mozi

Áprilisban nyitja meg pécsi irodáját az Ernst & Young, ezzel a cég lesz az egyetlen a BIG4 cégek között, amely már három kirendeltséggel lesz jelen Magyarországon. Az EY ezzel szeretné növelni regionális hálózatát – jelentette be Rencz Botond, a vállalat nemzetközi vezetője.

– Az elhúzódó koronavírus-járvány hatására számos új feladattal szembesülnek a cégek, ami növelte az igényt a tanácsadási támogatásra. A piaci elvárásokra válaszul regionális központokat hozunk létre, hogy még hatékonyabban tudjuk segíteni meglévő és jövőbeni ügyfeleinket. Célunk, hogy a hazai vállalatok megerősödve vészeljék át ezt az átmeneti időszakot” – mondta Rencz Botond.  – Harmadik irodánkat Pécsen nyitjuk meg. A városvezetés befektetőbarát környezetet alakított ki, ami komoly lehetőségeket teremt az EY számára is. A következő években fokozottan növeljük a pécsi munkatársaink számát.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere örömét fejezte ki a vállalat pécsi irodanyitása kapcsán.

– Nekünk, Pécs vezetőinek egyszerre volt meglepetés, öröm és elismerés, amikor az EY vezetői megkerestek minket azzal, hogy Pécsett kirendeltséget nyitnának. Mivel jövőképünkben komoly szerepet szánunk a komoly hozzáadott tudást igénylő befektetőknek, és kiemelten fontosnak tartjuk a pécsi vállalkozások támogatását minden lehetséges területen, a BIG4 cégek prominens tagjának pécsi terjeszkedésére mérföldkőként tekintünk – mondta Péterffy Attila, Pécs polgármestere. – Az EY városba települése nagy jelentőséggel bír, hiszen ez fontos üzenet több komoly befektető számára is, ezzel a lépéssel Pécs még hangsúlyosabb helyet kap a nemzetközi gazdasági térképen. Az iroda megnyitása emellett a magasan képzett egyetemisták Pécsett tartását célzó törekvéseinket is erősíti, ezért kifejezetten örülünk az EY érkezésének.