Az, hogy szükség lenne egy új pécsi sportuszodára, már nem csupán azoknak a pécsieknek az igénye, akik alig férnek el a Hullámfürdő számukra megnyitott sávjaiban: a sportolók egybehangzó véleménye is az, sokkal kényelmesebb volna minden korosztály számára egy modern uszoda, ami akár még rangosabb eseményeknek is otthont adhatna.

Egy új pécsi, élményfürdővel összekötött uszoda – főleg előbbi – sarkalatos téma a mindenkori városvezetés számára, hiszen a pécsiek nagy vágya. Már a Modern Városok Program részét képezte egy élményfürdővel kiegészített sportközpont kialakítása – a projekt részeként fedett uszodát, sportcsarnokot, akvaparkot terveznek Pécsre. Péterffy Attila polgármester megválasztása előtt tett vállalásai között is szerepel egy színvonalas fürdő megépítetése. Legutóbb lapunknak adott interjújában a városvezető azt nyilatkozta, az akvapark és a versenyuszoda ügyét kiemelten kell kezelni.

hirdetés

Pécsi olimpikonok, paralimpikonok nyilatkoztak röviden a témával kapcsolatban.

Konkoly Zsófia paralimpiai bronzérmes úszó úgy vélekedett, egy új uszoda új lehetőségeket nyitna meg a sportolók előtt.

– Talán külön pályán edzhetnének a válogatott sportolók, a kisebb, utánpótlás csapatoknak pedig több jutna, jobban, hatékonyabban tudnának felkészülni a versenyekre. Így pedig még sikeresebbek lehetnének az úszók, még jobb eredményeket sikerülne elérni.

Sors Tamás az ANK uszodában: szerinte is ráfér még egy sportmedence a városra

Sors Tamás többszörös paralimpiai bajnok szerint lenne igény egy olyan uszodára, ahol kivatalos versenyeket lehetne rendezni.

– A Hullámfürdő már egy régebbi uszoda, és ott is inkább a vízilabdázók vannak jelen. Ma Magyarországon az úszás abszolút sikersportág, rengeteg az utánpótlás. Olimpiákról és Paralimpiákról rendszerint érmekkel térnek haza sportolóink. Pécsen egy modern uszodában rengeteg hazai, de akár nemzetközi versenyt is lehetne szervezni, évközben pedig edzőtáborok számára is ideális lenne – mondta.

Példaként említette Hódmezővásárhelyet, ami jóval kisebb mint Pécs, mégis nagyszerű uszodája van, ahol állandóan hazai és külföldi élsportolók vannak jelen.

Az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás azt nyilatkozta, szerinte inkább az edzők és a szakágvezetők látnak rá a kérdésre.

– Személy szerint én nem szenvedek hiányt semmiben, az edzéseken külön sávom van. Persze az biztos, hogy több hely lenne, kényelmesebben úszhatna mindenki.

Kiemelt képünk illusztráció.

hirdetés
Hirdetés