Rókus pikniket szervez és máris dolgozik új körzetében Hári József

Egyetemvárosban az elmúlt napokban több olyan munka is történt, amelyek ugyan elsőre nem tűnnek hatalmasnak, mégis hozzájárulhatnak a terület otthonosságához, ahhoz, hogy az ott élők magukénak érezzék a városrészt. Az ügyben a PTE Sportiroda vezetője, Hári József önkormányzati képviselő tett lépéseket. 

hirdetés

Hári József pécsi nemzetiségi tanácsnok, a PTE Sportiroda irodavezetője, önkormányzati képviselő azt mondta, hogy miután jelenleg nem Egyetemváros a körzete, de a következő ciklusban itt, a 8-as körzetben indul, ezért már most felmérte a területet. Mint mondta, ez a körzet rendezettnek számít, voltak fejlesztések, felújítások, de soha nincs befejezett program, mindig vannak új ügyek.

Regnáló képviselőként a Biokommal együttműködve máris elindított Egyetemvárosban néhány alacsony költségvetésből kivitelezhető átalakítást: a Rókus sétány körüli részen több megrongált padot megjavítottak. Elhasználódott hulladéktárolókat cseréltek le a Biokom által, újrahasznosított vasból gyártott szemetesekre. A Szliven áruház körül 2010-ben felújított közterületen az azóta elnyűtt faelemeket elkezdték leváltani.

Hári József tizenhárom éve lakik a Rókus utcában, és a most lezáruló önkormányzati ciklusban azért volt kertvárosi képviselő, mert az ottani iskolában dolgozott, és ott is élt korábban. A közelgő októberi önkormányzati választásra került vissza az egyetemvárosi 8-as számú körzetbe, és szeretne közvetlen kapcsolatot kiépíteni a választókkal, ahogyan ezt megtette Kertvárosban is.

További terveihez tartozik az is, hogy október 5-én egy Rókus pikniknek keresztelt program során találkozzon a körzet lakóival, illetve közösségi összefogással tegyenek a területért. Éppen ezért délelőtt szemétszedés, majd faültetés lesz a program, ezek után pedig zenés-táncos felnőtt- és gyerekrendezvényen vehetnek részt a körzet lakosai.

Érdekesség, hogy miközben Mellár Tamás MSZP-P-s parlamenti képviselő, a Mindenki Pécsért Egyesület elnöke több mint egy év alatt – ahogy bevallotta lapunknak adott interjújában – szinte semmilyen pécsi fejlesztést nem tudott elérni, sőt még befektetőkkel sem akar tárgyalni, addig egy pécsi önkormányzati képviselő néhány nap alatt nagyobb eredményt tudott felmutatni.

Hirdetés