Szombaton jön a PVSK hetedik kosárünnepe

Szombaton délelőtt a Kossuth téren két dologról fog szólni minden: a PVSK-ról és a kosárlabdáról.

hirdetés
Uránia Mozi

A PVSK sok évvel ezelőtt teremtett hagyományt azzal, hogy az aktuális szezon zárást egy városi kosárünneppel koronázza meg. Ilyenkor az egyesület utánpótlásának apraja-nagyja összegyűlik Pécs szívében, és a Kossuth téren a legkissebbektől egészen a felnőttekig bemutató mérkőzésekkel és kosárlabdás játékokkal szóraoztatják a kilátogatókat. Nem lesz másként idén sem, hiszen immáron hetedik alkalommal jön a PVSK Kosárünnep.

–  Ilyenkor gyakorlatilag az egész utánpótlásunk kivonul és megmutatjuk magunkat Pécs városának, hiszen itt a PVSK-ban pécsi gyerekek sportolnak, megérdemlik, hogy Pécs belvárosában is meg tudják mutatni magukat a nagyközönségnek – mondta el Mintál Csaba, a klub utánpótlás szakosztályvezetője a pvsk.hu-n. – Június 10-én szombaton reggel 9 órakor kezdődik a rendezvény és az iskolai előkészítő csoportoktól kezdve, egészen az U18-as korosztályig bezárólag a csapataink játszanak bemutató mérkőzéseket. Közben lesznek VIP mérkőzések is, a helyi média, a baranyai játékvezetők és a PVSK edzőiből összeállított csapatok mérkőznek meg egymással a center pályán.

Az eseményen idén először a legkissebbeknek olyan programot is kínálnak majd, amelynek keretében több állomáson keresztül haladva lehet majd feladatokat megoldani, amelyek persze kapcsolódni fognak a kosárlabdához és a PVSK-hoz is.