Új nevet kapott a pécsi bölcsészkar

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusának döntése értelmében augusztus 1-jétől a PTE Bölcsészettudományi Kar új neve Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar. A névváltoztatás fordulópontot jelent a kar történetében.

A kar 1992-ben alakult meg az akkori Janus Pannonius Tudományegyetem szervezeti egységeként. Az elmúlt 30 év alatt egyre több képzés közül választhattak, választhatnak az egyetemisták, a hagyományos bölcsészettudományi szakok mellett a társadalomtudományok területén is magas szintű oktatás és kutatás folyik – olvasható az egyetem lapunkhoz eljuttatott közleményében.

hirdetés

A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar a Pécsi Tudományegyetem legnagyobb kara, országos szinten is az élvonalban van a többi bölcsészkar között.

Az elmúlt években a társadalomtudományi szakok hallgatói létszáma nőtt, ma már 600 fő fölötti az itt tanulók száma. A névváltoztatás tükrözi a jelenlegi helyzetet, és az idegennyelvű képzések számának gyarapodása, a nemzetközi tudományos élethez való szervesebb kapcsolódás is indokolttá teszi ezt – derül ki a közleményből.

Maradt a BTK rövidítés.

A kar angol neve pedig Faculty of Humanities and Social Sciences.

A névváltozással egy időben megújult a BTK arculata is. Mobiltelefonra optimalizált, könnyen áttekinthető, keresőbarát, minden elemében korszerű weboldal várja a látogatókat.

Hirdetés