Újra virágba borul Pécs!

Az enyhébb, tavaszi időjárás beköszöntével Pécs is újra virágba borul. Április 7-ével a Biokom Nonprofit Kft. ismét kihelyezi a város közterületeire a fagyra érzékeny, védett helyen átteleltetett dézsás növényeket – olvasható a Biokom lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A leandereket, selyemmirtuszokat, babérokat, korallberkenyéket és magyalokat a tél folyamán egy temperált, világos raktárban tárolták.

Ez idő alatt a Biokom Nonprofit Kft. Zöldterület-fenntartási részlegének szakemberei elvégezték a velük kapcsolatos növényvédelmi, ápolási munkákat és megtörtént az idei szezonra való felkészítésük is.

A tavaszi időszak közeledtével a növények a szükséges tápanyag-utánpótlást is megkapták.

A következő napokban felmelegedés várható, így a városüzemeltetési cég április 7-én kezdi el kihelyezni a közterületekre a mintegy 150 dézsás növényt. Ezek, mint minden évben, a város frekventált közterületeit díszítik majd, ilyenek például a Széchenyi tér, Kossuth tér, Színház tér, Jókai tér, Európa tér, Terracina tér, Hal tér. Néhány éve már a Zsolnay körforgalom környéke, illetve a Konzum buszmegálló is virágdíszt kap.

A Biokom Nonprofit kft. arról, hogy a város mely részeire tud még növényeket kihelyezni, az adott rész forgalma, használatának jellege, a szabad helyek, a biztosítandó közlekedési űrszelvények és a növénykészlet alapján dönt.

Hirdetés