Van egy forradalmi ötleted? Jelentkezz!

A Simonyi BEDC újra ötletversenyt hirdet a pécsi egyetemistáknak, és az egyetemi dolgozóinak – azoknak az üzleti vénával rendelkező helyieknek, akikben valami forradalmi ötlet bujkál, mégsem mernek még belevágni. A program során a legjobbnak ítélt ötletek gazdái mentort, fejlesztő csapatot és szakmai segítséget is kapnak vállalkozásukhoz, később pedig pénzt is nyerhetnek ötletükhöz. 

hirdetés
Uránia Mozi

IT? Művészet? App? Idegesítő, hétköznapi dolog új megoldása? Egy ötlet, amivel segíthetsz elesett embereken, megóvhatod a környezetedet, hozzájárulhatsz a régió fejlődéséhez? Ha van egy forradalmi ötleted, most van itt az ideje, hogy megvalósítsd.

A PTE Közgazdaságtudományi karán a Simonyi BEDC elnevezésű szervezet (Business and Economy Development Center) azért jött létre, hogy a hallgatók vállalkozói kedvét erősítse, fejlessze. Ha nem is lesz mindegyik hallgatóból vállalkozó, a Simonyi BEDC szemléletformálást és gyakorlatorientált képzést támogat eseményeivel, hogy a hallgatók ne csak a tankönyvből tanulják a vállalkozásvezetést. A szervezetnek vannak különböző programsorozatai, korábban már írtunk például a Simonyi Brainstormról, vagyis Simonyi “ötletbörzéről”.

pexels-photo-121734

Később pénzt is szerezhetünk ötletünkhöz

Ha multimilliomossá nem is varázsol minket, ez a program biztosan segít majd elindulni az úton. A Simonyi 5let Outlet program során a legjobbnak ítélt ötletek gazdái mentort, fejlesztő csapatot és szakmai segítséget kapnak vállalkozásukhoz, valamint egy 11 hetes inkubációs programban is részt vehetnek, aminek a végén felkerülhetnek a Hubbub nemzetközi közösségi finanszírozási platformra, így ötletükhöz akár pénzt is szerezhetnek.

A beérkezett ötleteket egy közel 5 főből álló zsűri bírálja el. A legfontosabb szempont, hogy létezik-e már hasonló ötlet, illetve hogy mennyire megvalósítható a projekt. A továbbjutó ötletek, amelyekről úgy dönt a zsűri, hogy érdemes kidolgozni, kapnak egy 3 fős, felsőbb éves közgazdász hallgatókból álló csapatot, akik 11 héten át dolgoznak azon, hogy az ötletből befektetők elé tárható prototípus alakuljon ki. A hallgatók mellett a mentorok is segítik a csapatot, akik a PTE KTK oktatói, de külső, üzleti életből jövő mentorokkal is tudnak konzultálni. – Továbbá, a PTE KTK-n van egy úgy nevezett Hatchery, ahol a csapatok kis irodákban dolgozhatnak a projekten, ez folyamatosan rendelkezésükre áll majd – mondja Putzer Petra, a Simonyi BEDC tagja és kommunikációért felelős munkatársa.

pexels-photo-243071

A versenyen minden PTE polgár részt vehet, azaz a hallgatóktól kezdve egészen az oktatókig mindenki. Jelentkezni 2017.02.19-ig tudunk ezen a linken keresztül.

Tantárgyként is felvehetjük mostantól!

Idén tavasszal a Simonyi Inkubációs Program választható tárgyként és Campus kreditként is felvehető óra bármely PTE-s egyetemista számára. A heti 90 perces kurzus során inspiratív környezetben üzleti modellfejlesztési keretek elsajátítását, mentorálást, workshopokon való részvételt és egyéb támogatást kínálnak a szervezők, mindezt vastag könyvek és bonyolult képletek nélkül.

Hirdetés