Virágba borult Ispitaalja

A jókais gyerekek segítettek az ültetésben

Folyamatosan zöldül és szó szerint virágzik a város, hiszen a tavasszal lezárult hatalmas fásítási munkálatok befejezése után már el is érkezett a nyári virágosítások ideje. Június 12-én például a Jókai Mór Általános Iskola előterében rendeztek virágültetési akciót a környéken élők és az iskola diákjai.

Fél évtizeddel ezelőtt a városban mindössze pár tucat fát ültettek, ugyanakkor tavaly ez a szám már több mint 5 ezer volt. Hasonló ugrás történt a pécsi közterületek virágosítása terén is, hiszen míg 2010 előtt évente 3 ezer négyzetmétert borítottak Pécsett virágok, addig tavaly és az elmúlt években már 9 ezer négyzetméternyi területet fedtek le illatos-színes virágokkal.

A jókais gyerekek segítettek az ültetésben

A tendencia idén is folytatódik, ugyanis a tavasszal lezárult városi fásítási munkák befejezéseként most újra eljött a virágültetések ideje. A csemetekertben növekedő 30 ezer egynyári virágot a következő hónapokban ültetik ki a belváros díszeiként vásárolt további 28 ezer különleges virággal egyetemben.

Szebb lesz a környék és jobb lesz a levegő is Ispitaalján

A kertvárosi Guinness Rekord sétány már új virágoktól illatozik, június 12-én pedig a Jókai Mór Általános Iskola előtere borult virágokba. Kisdiákok, tanárok, környéken élők ragadtak ásót, de a munkába beállt Őri László alpolgármester, a választókerület képviselője is, aki elmondta, hogy a helyi lakók kérésére indult tavaly Ispitaalján a nagyszabású virágosítási program. Ez a virágültetés-sorozat a Bajcsy-Zsilinszky utca, a József Attila utca, a Mártírok útja és a Megyeri út által határolt területeket érinti. Aki esetleg nem tudja, hogy Ispitaalja honnan kapta ezt a furcsán csengő nevet, az olvassa el ezt a cikket.

Az alpolgármester vezényelte le a virágültetést

Az alpolgármester kiemelte, hogy 11 helyszínen, közel 170 facsemetét, ezer cserjét és sok száz virágot ültettek el eddig a városrészben. A nagy ispitaaljai zöldítés több mint 6 millió forintból valósult meg.

A környéken élők kérésére valósult meg a nagy ispitaaljai virágültetés

– A fásítási és virágosítási programnak a célja kettős. Egyrészt célunk az, hogy a növények kiültetésének köszönhetően javuljon a levegő minősége ebben a városrészben is, másrészt pedig az új fákkal és virágokkal szebbé és komfortosabbá szeretnénk tenni Ispitaalját is. Valamint természetesen a virágültetések hozzájárulnak ahhoz is, hogy Pécs a jövőben elnyerje a Zöld Főváros címet. Ennek a programnak az egyik záróeseményeként a Jókai Mór Általános Iskola előtt alakítunk ki egy kis virágoskertet a diákokkal és a környéken élőkkel – mondta a városvezető.

Hirdetés