Hirdetés

Pécs és Eszék 50 éves jubileumi testvérvárosi kapcsolatát erősítették meg június 27-én a két város polgármesterei egy erről szóló dokumentum aláírásával, amelyre Eszék nyári fesztiváljának kezdetén került sor. Az alábbiakban Péterffy Attila Facebook-bejegyzését idézzük.

„Ötven év elképesztően hosszú idő. Egy ilyen hosszú kapcsolat alatt nemcsak házastársak, de egész népek és városok is sok mindenen mennek keresztül.

Történtek ebben az ötven évben egészen szívszorító események is. Emlékszem azokra az időkre, amikor Horvátország a szabadságáért, a függetlenségéért küzdött. És emlékszem arra is, amikor a háború borzalmai elől menekülve sok horvát, köztük eszéki család Pécsett, sokszínű és befogadó városunkban talált menedékre.

Természetesen élnek bennem boldog képek is. Közös ünnepekről, eseményekről. Arról, hogy milyen sokat tanult egymástól a két város, milyen remek közös programokat tudott a két közösség sikerre vinni.

Ha egyetlen szóval kellene jellemeznem Eszék és Pécs virágzó kapcsolatát, akkor az a szó a természetes lenne. Természetes, hiszen népeinket nem csak a földrajzi szomszédság köti össze, de a közös múlt, a közös ünnepek, közös hagyományok is.

Azt kívánom mindkét városnak, hogy még sok ilyen jubileumi ünnepséget tarthasson, hogy még sok ilyen szép, tartalmas és közös ötven év kösse össze a két várost.”

Kiemelt képünkön: Péterffy Attila és Ivan Radić, Eszék polgármestere.

Péterffy Attila bejegyzése:

https://www.facebook.com/peterffyattilapecs/posts/pfbid0nJ1MywQzLzm76fgT8GjdQEQmBcb6wyeRcmumNjbsF1N9QsQFTG6ktKgkXv8JHr7cl?__cft__[0]=AZVzmAMuxkYCRzmRrTzVoH0RUZzs32nVT6gDsIuihXjLAgGD5MQksXVqaqS_-AR26ZT4qFFfaXMkhmmj4eAQ6aRJqg4HJJCGWvKSqUmrKaJJNC66cJys_Mpj6OSyJT7dC-RpExS9THZAEXGAx7pdmXys1QmwfyR6xRSeiag8A_4oHU1CeuL7X_obcOySp6x3xNg&__tn__=%2CO%2CP-R

Hirdetés