26 C
Pécs
vasárnap, július 21, 2024
KezdőlapTOP„Pécsi” góllal került a továbbjutás kapujába a magyar válogatott

„Pécsi” góllal került a továbbjutás kapujába a magyar válogatott

Elképesztő izgalmak után, a hosszabbítás 11. percében a pécsi Csoboth Kevin góljával legyőzte Skóciát a magyar labdarúgó válogatott, amely így a következő napokban, a többi csoport alakulásának függvényéven bejuthat a nyolcaddöntőbe is.

Igazi pisztolypárbajnak ígérkezett az EB A csoportjának zárókörében a skót–magyar derbi, hiszen mind a két csapatnak győznie kellett ahhoz, hogy esélye maradjon a továbbjutásra.

A meccs elején a magyar csapat átadta a kezdeményezés lehetőségét a skótoknak, akik a jelentős mezőnyfölény ellenére nem tudtak veszélyt jelenteni Gulácsi kapujára – ellenben Sallaiék  egy-egy kontra után helyzeteket alakítottak ki. Így is maradt azonban a 0-0 a szünetig.

A második félidőt Szoboszlaiék kezdték jobban, de sokáig úgy tűnt, ezen az estén nem láthatunk majd gólt. Bő egy órányi játék után ráadásul zárójelbe került a meccs sportértéke is, egy szerencsétlen ütközés után ugyanis Varga Barnabás elvesztette az eszméletét. Hosszú perceken át kellett őt ápolni, elsőre úgy tűnt, nagyon nagy a baj. Végül hordágyon vitték le a támadót, az első hírek szerint azonnal kórházba is szállították.

Varga kiesése után lehetett sejteni, hogy jelentős hosszabbítás lesz majd a meccs végén – utóbb pedig tudjuk, hogy ez lett a magyar siker záloga.

A tíz perces hosszabbítás alatt óriási rohanásba kezdett a két csapat, de a nagy helyzetek itt is Magyarország előtt adódtak. A csereént beálló Csoboth egyszer el is dönthette volna a meccset, de ziccerben a kapufát trafálta telibe. Végül azonban mégis a pécsi erő hozta az extázist. Egy skót szöglez után jött ugyanis egy magyar kontra, Sallai beadását pedig Csoboth Kevin, a 101. percben a jobb alsóba lőtte.

Magyarország ezzel 3 ponttal az A csoport 3. helyén végzett, innentől pedig a többi csoport eredményeit kell figyelni. A hat csoportharmadik közül ugyanis a legjobb négy továbbjut, Sallaiéknak pedig van esélyük arra, hogy két riválist megelőzzenek.

Skócia–Magyarország 0-1 (0-0)
Labdarúgó-Európa-bajnokság, csoportkör, 3. forduló.
Skócia: Gunn –Ralston (MacLane, 83.), Hendry, Hanley, McKenna, Robertson (Morgan, 89.) – McGinn (Armstrong, 77.), Gilmour (Christie, 83.), McGregor, McTominay – Adams (Shankland, 77.). Szövetségi kapitány: Steve Clark.
Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán, Dárdai (Szalai, 75.) – Bolla (Csoboth, 86.), Styles (Nagy Á., 61.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 86.) – Szoboszlai, Sallai – Varga B. (Ádám, 75.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Gól: Csoboth (90+11.).

A csoport másik meccsén: Svájc–Németország 1-1

Fotó: Leonhard Simon / Reuters

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő