Kiderítettük, miért hasznos a babakarám a kisgyermekes családok otthonában

Hirdetés

Sajnos gyakran előfordulnak balesetek a kisgyermekes családok otthonában, könnybe lábad a szemünk, amikor ezekről tájékoztatnak minket a híradásokban. Persze mindenki azt gondolja, hogy ez vele nem történhet meg, mert ennél sokkal felelősségteljesebben viselkedik, viszont elég hozzá egyetlen félrecsúszott pillanat. 

A babák a környezetük és a világ felfedezése közben sokszor kerülnek veszélyes helyzetekbe, amelyek egy részét ki tudjuk védeni. Az elővigyázatosság nem árthat, ezért a lakás bizonyos pontjait érdemes kijelölni számukra, ami biztonságos terep lehet nekik. Hogyan lehetséges mindez? 

Babakarám segítségével egy vagy akár több olyan területet hozhatunk létre a lakótérben vagy akár az udvaron, ahol a kicsi önfeledten játszhat, miközben védve van a veszélyforrásoktól. Nincs bezárva, mint egy járókába, mert sokkal nagyobb a tér a mozgásra. 

Mire jó a babakarám?

Vannak olyan helyzetek, amikor nem lehetünk mindig a pici közvetlen közelében. Aki háztartást vezet a kisgyermeke mellett, netán otthonról dolgozik a munkáltatójának, az pontosan tudja, miről beszélünk. 

Akadnak természetesen szükségletek is, arról nem is beszélve, hogy időnként a szülőnek is kell pihenni. Mit tehet ilyenkor örökmozgó csemetéjével, ha éppen nem alszik? Biztonságos közeget kell számára teremteni, ahol nincs korlátozva túlságosan, ám a külső veszélyektől mégis védve van.

Milyen veszélyforrások ellen véd a babakarám? Lehet ez háziállat, fűtőtest, lépcső és még sorolhatnánk, de olyan dolog is akad bőven a lakásban, amelyet a babától kell megvédeni. Ő ugyanis felfedez, ami annyit tesz, hogy mindent megfog, esetleg meg is kóstol, ez pedig számára akár veszélytelen is lehet, viszont a szülőnek kárt okozhat. 

Ismerjük meg közelebbről a babakarámot!

Az összecsukható babakarám szállítása is egyszerű, így akár a nagyihoz is el lehet vinni a hétvégére, ahol egyszerűen fel lehet állítani. A babakeritesek oldalán kapható termékek natúr bükkfából készülnek, ezért biztonságosak és dekoratívak is egyben. 

A hagyományos járókával szemben óriási játékteret biztosítanak a kicsiknek, akár a kertben, akár a lakásban is. Olyan sokoldalúan felhasználhatók, hogy gyakorlatilag bárhova el lehet helyezni. A falhoz is rögzíthetők, a tér formájához igazíthatók, de az egyes elemek külön-külön is felhasználhatók. 

Az összeszerelésük nemcsak egyszerű, de gyors is, csak össze kell illeszteni az elemeket és a talpakat feltenni. Az elemek között ajtó is található, ami fixre is tehető, úgyhogy teljesen személyre szabható ez a szuper eszköz. 

Miből készül?

Az anyaga sok esetben fenyő, de ez ne tévesszen meg senkit, mert az könnyen törik, Olyat érdemes venni, amely natúr bükkfából készül, ami lakkozásmentes, illetve szálkamentesre vannak kezelve a rudak. Így lesz teljesen biztonságos az örökmozgó, mindent megkóstoló csöppségek számára. 

A babakarám segítségével védelemben tudhatjuk a kicsiket, miközben szülőként gondtalanul végezhetjük mindennapi tevékenységeinket mellettük.

(x)

Hirdetés