Hirdetés

A hivatalbezárások kapcsán kezdeményezett párbeszédet Péterffy Attila, Pécs polgármestere a Magyar Posta Zrt.-vel. Konkrét lépéseket is tenne az önkormányzat, például támogatnák a Fekete Gyémánt téri postafiók működését, azonban válasz egyelőre nem érkezett egyik kezdeményezésre sem. Összefoglaljuk az előzményeket, majd a városháza közleményét olvashatják.

Előzmények

  • A Magyar Posta Zrt. október végén jelentette be, hogy 210 településen 366 postahivatal működését szünetelteti az energiafelhasználás csökkentése érdekében.

https://www.pecsma.hu/top/november-12-tol-ideiglenesen-megszunik-tobb-pecsi-postafiok-itt-a-lista/

  • Pécsett 10 postafiók szűnt meg ideiglenesen (a vidéki nagyvárosok közül Szeged után Pécset sújtja a legnagyobb arányú hivatalbezárás). Sok helyen „nem örültek” a döntésnek, többek közt a pécsi Surányi Miklós úton sem.

https://www.pecsma.hu/hirzona/pecsett-10-postat-zarnak-be-ideiglenesen-a-varoslakok-elegedetlenek/

  • Péterffy Attila, Pécs polgármestere a Magyar Posta Zrt. vezetőjéhez fordult, hogy párbeszédet kezdeményezzen a témában, de válasz nem érkezett.
  • Közben konkrét lépéseket is tett a városvezetés és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.: a bérleti díj elengedése mellett támogatást nyújtana a Fekete Gyémánt téri postahivatal energiaköltségeire, ha a hivatal nyitva maradhatna. Az ajánlatra szintén a központi választ várják.

A városháza közleménye

Péterffy Attila november 8-án fordult levélben a Magyar Posta Zrt. vezetőjéhez. Rögtön azután, hogy kiderült, Pécsett melyik postahivatalokat zárja be az állami tulajdonú társaság, és hogy személy szerint ki a cég új elnök-vezérigazgatója.

Miután a vidéki nagyvárosok közül Szeged után Pécset sújtja a legnagyobb arányú hivatalbezárás, a polgármester fontosnak tartotta, hogy a témában párbeszédet kezdeményezzen az üzemeltető cég vezetőjével.

A Magyar Posta Zrt. a polgármester levelét befogadta, azonban az elmúlt egy hétben, november 15-ig nem érkezett rá válasz.

Pécs vezetése és cége, a Pécsi Vagyonhasznosító (PVH) Zrt. azóta további konkrét lépést is tett. A Fekete Gyémánt téri postahivatal kapcsán az üzemeltető bérletidíj-mentességet kérne, ám párhuzamosan átmenetileg be is zárná a hivatalt. A városvezetés a PVH Zrt.-n keresztül azt jelezte az üzemeltetőnek, hogy a bérleti díj elengedése mellett hajlandó támogatást is nyújtani az ingatlan energiaköltségeire, amennyiben a hivatal nyitva marad.

Jelenleg erre az ajánlatra is a Magyar Posta Zrt. válaszát várják.

Az önkormányzat emellett arra törekszik, hogy az energiaválság miatt az állami tulajdonú szolgáltató cég által meghozott megszorítási intézkedés a lehető legkisebb kellemetlenséget okozza a pécsieknek.

Hirdetés