A gyermekekért futnak a jótékony sportolók

Jótékonysági futással segíti a gyermekeket a FutaPécs Sportegyesület. Az örömfutáson a nevezési díj idén is legalább két maréknyi adomány.

Hosszú évek óta hagyomány, hogy a FutaPécs a karácsony előtti időszakban jótékonysági futást szervez. Az akcióval minden évben más civil szervezetet támogatnak. Idén a Pécsi Kórháziskola Alapítványt segítik, amelynek hiánypótló tevékenysége megelőzi, hogy a kórházban fekvő, beteg gyermekek lemaradjanak iskolai tanulmányaikban.

A sportegyesület rendezvényén bárki részt vehet. Nevezési díj nincs, de a résztvevőket arra kérik, hogy hozzanak magukkal legalább annyi adományt, ami a két markukban elfér. Az alapítványnak most leginkább nyomtatópapírra, ragasztókra, filctollakra, színes gumilapokra, mágnescsíkra és gumis papírmappára van szüksége.

A jótékonysági futást december 2-án, szombaton rendezik meg 10 és 12 óra között a volt Szivárvány Gyermekház előtti területen. Mindenki annyi fut – vagy gyalogol -, amennyit szeretne, nincsen meghatározott táv. A jótékonyságért cserébe forralt bort és meleg teát kapnak a résztvevők.

További részletek az esemény Facebook-oldalán találhatók.

Kiemelt képünk a 2022-es jótékonysági futáson készült. Forrás: Facebook

Hirdetés