12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletNehezebben a vártnál, de behúzta az NKA

Nehezebben a vártnál, de behúzta az NKA

Egy félidőnyi jó játék elégnek bizonyilt a Pécs számráa horvát ellenfelével szemben az EK csoportkörének záró fordulójában.

Úgy lehettek velle az NKA női kosárlabdacsapatának szurkolói, hogy a Dubrovnik ellen örömjátékot láthatnak majd szerda este, és az első negyed után minden arra is utalt, hogy így lesz. Egyrészt a Pécs korábban Horvátországban szabályosan kivégezte riválistát – 46 ponttal nyert akkor Jovan Gorec együtteset –, másrészt ezúttal a pécsi csata első tíz percében is úgy tűnt, hogy a forgatókönyv hasonló lesz.

Mérész vezérletével az NKA könnyedén vette magához az irányítást, és elég gyorsan alakult ki a két csapat közti tíz pontos differencia. Mire az első negyed véget ért, már 13 ponttal vezettek a hazaiak, izgalomra tehát semmi ok ne volt. Aztán a második negyedben hirtelen magához tért a Dubrovnik, Hajdin és Csicsics főszereplésével meg is mutatta, hogy azért tudja ezt a sportágat magas szinten is űzni. Az olló nem is nyílt tovább, sőt, a félidő hajrájához közledve már tízen belül jártak a horvátok. Végül ugyan két jól sikerült külső dobásnak hála ezt a tíz percet is behúzta a Pécs, de a játék ekkor már teljsen kiegyenlített volt.

A nagyszünet után pedig már nem is változott ez a tendencia. A Dubrovnik nagyon akaratosan, helyenként kifejezetten szép dolgokat mutatva játszott, közbe Weningerék pedig inkább csak szenvedtek. Persze még ezze együtt sem forgott veszélyben a hazai vezetés, de a foggal-körömmel küzdő ZKK azért igyekezett minden bevetni.

Az utolsó negyre pécsi oldalon már a támadójáték is akadozott, így a horvátok kicsit közelebb tudtak férkőzni, azonban a vége így is sima pécsi győzelem lett. Igyan a korábbi 78-32-es sikert ezúttal megközelíteni sem tudta az NKA, azonban a 77-66-os győzelem után sincs ok a magyarázkodásra. Már csak azért sem, mert az Európa Kupa csoportköréből, 3/3-as mutatóval továbbjutott a Pécs.

NKA Universitas Pécs–ZKK Ragusa Dubrovnik (horvát) 77-66 (25-12, 21-20, 20-21, 11-13)
Kosárlabda-Európa Kupa. Pécs, 300 néző. V.: Jelena Smiljanics (szerb), MIja Dojcsinovics (bosnyák), Marija Csirics (szerb).
NKA Universitas Pécs: Tadics 6/, LACZKÓ 10/6, Weninger 8/6, MÉRÉSZ 12/3, Williams 6. Cs.: SMAILBEGOVICS 17/9, Olawuyi 2, Rátkai 10, Simon, Kiss 6, Halmágyi. Vezetőedző: Jovan Gorec.
ZKK Ragusa Dubrovnik: Stirlic 5, Ujevics 10, HAJDIN 19/9, Todorics 7/3, CSICSICS 21/15. Cs.: Perics, Mlat 2, Tokics, Rozics 2. Vezetőedző: Stevana Matics.

Fotó: NKA

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő