Hirdetés

Ez a nap a pécsi akvaparké. A tervezett fürdőkomplexum aktualitásairól szóló reggeli részletes sajtótájékoztató és az azt követő rendkívüli közgyűlés után Péterffy Attila polgármester közleményt adott ki a létesítmény tervpályázatával kapcsolatosan. A polgármesteri közleményt az alábbiakban változtatások nélkül közöljük. 

„Megvan a tüskésréti helyszín, elkészültek a szükséges vizsgálatok, és a fenntarthatósági tanulmány, jöhet a tervezés a pécsi akvapark ügyében. Azért, hogy a pécsiek igényeit legjobban kielégítő, fenntartható és gazdaságosan üzemeltethető akvapark készülhessen majd, tervpályázatot hirdetünk a tervezők kiválasztására.

Választási programom fontos ígérete volt a pécsi fürdőfejlesztés. Megválasztásom után azonnal megkezdtük az akvapark-projekt felülvizsgálatát. A korábbi koncepció helyett új célok mentén új stratégiát alkottunk, amihez új helyszín, a Tüskésrét kiválasztása is társult. A kormány támogatásával elvégeztük a szükséges vizsgálatokat, így újabb mérföldkőhöz érkezett a projekt: megkezdődhet a tervezők kiválasztása.

A tervezők kiválasztására az építész szakma által is támogatott tervpályázatot tartom a legjobb megoldásnak. Ennek elfogadására rendkívüli közgyűlést hívtunk össze. Meggyőződésem, hogy a stratégiai fontosságú, a város életére évtizedekig hatással bíró ügyekben a lehető legszélesebb körű együttműködésre van szükség. Éppen ezért a közgyűlésen is konszenzusra törekedtem. Technikai szünetet rendeltem el, hogy az ellenzék tervpályázatra vonatkozó javaslatáról egyeztessünk. Befogadtuk az ellenzék módosító indítványát. Ez alapján az akvapark előkészítésére kapott támogatásból fennmaradt 80 millió forint felhasználására vonatkozó határidő meghosszabbításáról egyeztetést kezdeményezünk a kormánnyal.

A közgyűlés mai döntése alapján Pécs tervpályázaton választhatja ki azokat a tervezőket, akik a régóta várt komplexum terveit készíthetik majd el. Arra számítok, hogy a projekt megmozgatja a hazai építész szakmát, és jobbnál jobb elképzelések érkeznek majd be.

A célom változatlan, legyen végre Pécsnek akvaparkja! Ugyanakkor továbbra is csak olyan létesítmény megépítését tudom támogatni, amely a pécsiek igényeit maximálisan kiszolgálja, és környezeti, illetve gazdasági szempontból is fenntartható.

Pécsiség mindenkor!

Péterffy Attila
Pécs polgármestere

Hirdetés