A munkaruhák és kabátok hű társa: a 60 centis cipzár

Egy ruhanemű rengeteg elemből épül fel, pláne, ha egy speciálisabb darabról beszélünk, mint a munkaruhák, de elég csak belegondolni, hogy egy kabát elkészítése sem gyerekjáték. A legtöbben nem igazán foglalkozunk ezekkel a részekkel, a lényeg az, hogy az adott ruha lássa el a feladatát.

Általában akkor veszünk tudomást például a cipzár létezéséről, ha elromlik vagy nehézkesen jön fel, addig a pontig teljesen természetesnek vesszük a jelenlétét.

Egy egyszerű eszköz egyszerű beszerzéssel

Még mielőtt rátérünk a címszereplőnkre, a 60 centis cipzárokra, érdemes elidőzni annál a gondolatnál, kérdésnél, hogy mégis mennyi felhasználási módja van a cipzárnak, és hol lehet ilyet beszerezni. A 60 centis cipzár a Cipzárnagyker.hu oldalán megrendelhető több színben is, sok másféle cipzárral egyetemben.

A legtöbb kabátot cipzárral lehet összezárni vagy kinyitni, nélküle nem is lenne lehetséges benntartani a meleget. Ugyanez igaz a pulóverekre, de az esőkabátokra és a munkaruhákra is egyaránt.

Szerencsére a cipzár önmagában is beszerezhető, így az előbb említett ruhadarabok megfelelő utánpótlással rendelkeznek, nem kell pánikba esni, ha éppen az egyiken kezd elhasználódni a cipzár vagy egyenesen el is romlik.

A cipzár, ami szinte mindenhol ott van

A kabátok, munkaruhák csak a legismertebb példák ezenkívül még rengeteg alkalmazási módja van a cipzároknak. Ha otthon most körbenéznénk a szobában és a szekrényekben, a ruhaneműkön kívül több tucat olyan tárgyat találnánk, amin valamilyen formában található cipzár.

Gondolunk itt a bőröndökre, kisebb táskákra, retikülökre, de a kis fürdőszobai eszközöket tároló neszesszeren is ugyanúgy van cipzár. Különbséget természetesen mindegyik esetében találhatunk, attól függően, hogy melyiket mire használjuk, és mekkora terhelésnek van kitéve.

Egy neszesszeren például sokkal kisebb, vékonyabb cipzárt fogunk találni egy bőröndéhez képest, mivel utóbbinak jóval nagyobb terhelést kell kibírnia, pláne, ha repülővel történik az utazás, ahol sok más külső tényező is helyez kisebb-nagyobb nyomást a cipzárra.

Mindezeken túl a legkisebb ruhadarabokon, fehérneműkön is van cipzár, például a melltartókban, amelyek kicsik, nagyon vékonyak és a szabás is úgy lett kialakítva, hogy el tudjuk rejteni a cipzárt.

Miért van szükség egyáltalán 60 centis cipzárra?

Ahogy azt már fentebb említettük: általában munkaruhákhoz, kabátokhoz és pulóverekhez szokás használni ezt a típust, mivel ott sokkal nagyobb felületet kell összezárni az átlaghoz képest.

Egy speciális ruházat esetében kiemelten fontos a cipzár minősége, mivel nagyobb terhelésnek van kitéve más ruhákkal összehasonlítva, tehát hosszú távon is bírnia kell a strapát, de mindemellett a nyitás-zárás minőségét is meg kell tartania.

Egy nagyobb feladat végrehajtása során senkit nem érhet az a kellemetlenség, hogy a cipzár szétnyílik, vagy éppen nem lehet fel-le húzni, mivel az hátráltathatja a munkát és annak minőségét is ronthatja.

(x)

Hirdetés