Hirdetés

Az Intersport a világ legnagyobb sportcikk-kiskereskedelmi hálózata, amely 42 országban összesen 5.300 áruházat működtet, és idén tovább bővül Magyarországon. A tavaly novemberi vecsési üzletfelújítást március 8-án egy új üzlet megnyitása követte Pécsen. A cégnek további tervei vannak a jövőre nézve, hiszen célja eljuttatni a legtöbb emberhez a sportolás örömét.

Prémium márkákkal, széles választékkal és szakszerű kiszolgálással várja március 8-tól az Intersport a mozgás szerelmeseit a Pécs Plázában. Az újonnan nyílt pécsi üzlet az ausztriai Intersport Pilz csoporthoz tartozik, amelynek tulajdonosa Bernhard Pilz így fogalmazott: ez az esemény egy hosszú út vége, amely 60 éve indult Ausztriában.

Sikerük alapja, hogy az akadályokat le tudták győzni

– Édesapám aktív sportoló és sportrajongó volt, aki sportcégeknél dolgozott az értékesítésben, mielőtt 1964-ben úgy döntött, hogy saját üzletet nyit szülővárosában, Gleisdorfban – idézte fel Bernhard Pilz. – Ezután nagyon hamar tagja és résztulajdonosa lett az Intersport Ausztriának.

2006-ban döntöttek úgy, hogy Magyarország felé terjeszkednek. Első üzletüket Nagykanizsán nyitották meg, amit 2007-ben Zalaegerszeg, 2008-ban Szombathely, 2010-ben pedig Keszthely követett. Ahogy Csilléry Balázs, az SPG Sportcikk Kft. magyar ügyvezetője felidézte, 2020-ban döntöttek úgy, hogy a Balaton déli partját is meghódítják a siófoki üzletükkel.

– Az áruház 2020. március 6-án nyitott, és még egy hónapja sem működött, amikor a covid-járvány miatt be kellett zárni – emlékezett vissza Csilléry Balázs.

Ebben az időszakban indult el a webshop és az online kiszállítás. Ez volt az a lélegeztetőgép, amely biztosította, hogy az általános trendekkel ellentétben a cég meg tudta tartani minden munkatársát. Sőt, 2021-ben a tulajdonos a magyarországi terjeszkedés mellett döntött, így több mint egymilliárd forintos beruházással folytatta az Intersport üzlethálózat korszerűsítését, bővítését. Modernizálták a győri, budaörsi és vecsési áruházat is. Az átalakításokat követően pedig a cég gőzerővel dolgozott a pécsi üzleten.

A helyi kereskedelem is felélénkül az üzletnyitás révén

– Magyarországon a 14. áruházunkat nyitottuk meg a nagyközönség számára – fogalmazott Thorsten Schmitz, az Intersport Ausztria ügyvezetője. – Különlegessé teszi ezt az alkalmat az, hogy egyszer már voltunk Pécsen, és most visszatértünk ide.

Sinkó Péter, az Indotek Group senior lízing menedzsere kiemelte, a Pécs és vonzáskörzetében élők javát szolgálja az, hogy a Pécs Plázába egyre igényesebb üzletek érkeznek. Péterffy Attila, Pécs polgármestere szintén kifejezte örömét, hogy a pláza az elmúlt években ismét megtelt élettel, és hogy a kertvárosiak helyben elérhetik a szükséges szolgáltatásokat, és most már a magas minőségű sporttermékeket is.

– Az üzletnyitás révén egy Közép-Európában nagyon jelentős, nemzetközi csoport veti meg a lábát Pécsen – hangsúlyozta a polgármester. – Ez nemcsak új munkahelyeket teremt, és biztosítja a megélhetést a munkatársaknak és családjaiknak, hanem akár nemzetközi karrierlehetőséget is megnyithat a dolgozók előtt.

Christian Vesely, az Intersport üzlethálózat fejlesztési vezetője büszke a kiemelkedő csapatmunkára, a különböző városokból érkező kollégák, a helyi csapat és a szolgáltató központ munkatársai nagyon jól tudtak együtt dolgozni.

Az áruházat egyébként úgy alakították ki, hogy egy prémium üzlet legyen, ugyanakkor Pécs jegyeit is magán hordozza. Érdemes tehát nyitott szemmel járni, hiszen a Dzsámi, a Székesegyház, a lakatfal, a TV-torony, a Barbakán és a villányi borvidék is feltűnik dekorációs elemként.

Szinte minden sportág kedvelője rátalálhat itt a tökéletes darabra

Pécs elhelyezkedését tekintve különösen szerencsés. A Mecsek lábánál fekszik, ami számtalan sportolási lehetőséget nyújt. A futók, túrázók és kerékpárosok is előszeretettel járják az erdőt, rájuk pedig különös figyelmet fordít az Intersport.

– Az üzletek gazdag kínálata márkás termékek ezreit rejti, ráadásul a cég prioritása, hogy a legjobb ár-érték arányban legyenek náluk elérhetők a legexkluzívabb darabok is – nyilatkozta Vörös Csaba értékesítési vezető. – Az Intersport sportcipők, sportruházat, kiegészítők és sportkellékek széles választékával rendelkezik, amelyek között minden sportág kedvelője rátalál a számára tökéletes darabra, legyen szó kerékpározásról, futásról, túrázásról, fitneszről, csapatsportokról és sok-sok egyéb sportról.

Olyan híres márkák, mint a Nike, Adidas, Helly Hansen, Under Armour és Champion mellett egészen exkluzív és sportspecifikus márkák termékei is elérhetők az Intersport kínálatában, például a KTM, Genesis, Asics, Hoka, Salomon, Icepeak és The North Face márka. Azonban nemcsak a sportolók találhatják meg itt számításaikat, hiszen megvásárolhatók itt az utcai viseletre alkalmas ruhadarabok, kiegészítők és cipők is. Aki az Intersportot választja, annak a megjelenése mindig stílusos és kényelmes lehet.

A rengeteg termék között nem fogunk elveszni, hiszen a pécsi üzlet képzett munkatársai mindig állnak rendelkezésünkre, hogy megtaláljuk a keresett darabot.

– Azt szeretnénk, hogy a kollégáink a sport iránt elkötelezettek legyenek, prémium kiszolgálást nyújtsanak, és vásárlóink mosolyogva távozzanak – emelte ki Habjánecz Balázs, értékesítési vezető. – Ehhez biztosítunk jó munkakörülményeket, szakmai képzéseket és változatos sportprogramokat munkatársainknak.

– Az Intersport a minőséget, a választékot és a sport iránti szenvedélyt képviseli – összegezte Thorsten Schmitz.

Az Intersport pécsi üzletének elérhetőségei:

Cím: Pécs Plaza, 7632 Pécs, Megyeri út 76.

Nyitvatartás: H – Szo: 10:00 – 20:00 V: 9:00 – 18:00

Weboldal: https://www.intersport.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/INTERSPORT.hu

Instagram: https://www.instagram.com/intersport_hungary/

TikTok: https://www.tiktok.com/@intersport_hungary

(x)

Hirdetés