Hirdetés

Lovasi András, kertmozi, jazz koncert, tematikus séta – mutatjuk, hogy mit ne hagyj ki júliusban a pécsi programok közül!

Szőke Nikoletta Jazzplosion
július 18. 21.00, Zsolnay Negyed

A montreux- i versenygyőztes, Junior Prima-díjas Szőke Nikoletta az ország egyik legnépszerűbb jazzelőadója.A Jazzplosion formációval új lemezüket mutatják be Pécsett.

Nikoletta nagy sikerrel lépett fel New Yorkban, Tokióban, Brüsszelben, Koppenhágában, Londonban és Berlinben is, énekelt többek között Michel Legrand-dal, Bobby McFerrinnel.

Új formációja – nevéhez híven – kirobbanóan friss hangot képvisel. A zenekar tagjai a magyar jazz meghatározó művészei közül kerülnek ki, akik saját produkcióikkal és zenekaraik élén is népszerűek. A jazz-sztenderdekből és a zenekari tagok számaiból összeálló műsor, erővel és szenvedéllyel teli előadásmóddal társulva garantáltan egyedi hangzásvilágot és élményt ígér.

Szőke Nikoletta – ének
Fekete-Kovács Kornél – trombita
László Attila – gitár
Barcza Horváth József – nagybőgő, basszusgitár
Balázs Elemér – dobok
https://www.e78.hu/programok/metronom-jazz-klub-szoke-nikoletta-jazzplosion

Lovasi: Egy az egybe… csak maga
július 19. 20.00, Zsolnay Negyed

Lovasi András „egy szál gitáros” szólóestje.

Lovasi András a Kispál és a Borz 1987-es megalapítása óta több, mint 300 megjelent dal szerzője, szövegírója, énekese, hangszeres közreműködője.

A különböző zenekari formációkban működő előadó a több, mint 35 év dalaiból összeállt életműből merít az „egy szál gitáros” műsorában: előkerülnek Kispál-klasszikusok „tábortűzi” megszólalásban, felcsendülnek Kiscsillag-dalok, illetve nagy hangsúlyt kapnak a három Lovasi-szólólemez dalai.

Az „egy szál gitáros” műsora sokkal szövegközpontúbb, mint egy zenekaros koncert, ráadásul a szerző előszeretettel mesél a dalok keletkezéséről. Megismerhetjük, milyen állapotú egy dal, mielőtt zenekari hangszerelést kap, az eleve akusztikus gitárra írt dalok pedig ebben a műsorban igazán autentikusak.
https://www.e78.hu/programok/metronom-jazz-klub-szoke-nikoletta-jazzplosion

Pirogránit Kertmozi
július 14., 21., 28. vasárnap 21.00

Közönségkedvenc filmek a nyári csillagos ég alatt! Békebeli kertmozi hangulattal és finom popcornnal várunk! Júliusi kínálat:

  • WALL-E: a romantikus „lelkű” robotról szóló film 2009-ben megkapta a legjobb animációs filmnek járó Oscar-díjat!
  • Marley meg én: Jennifer Aniston és Owen Wilson vígjátéka a „világ legrosszabb kutyájáról”
  • A függetlenség napja: igazi kultfilmmé vált ezt az 1996-os sci-fi-akciófilm, ami a következő évben megkapta a legjobb vizuális effektusokért járó Oscar-díjat is.

https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/pirogranit-kertmozi-2024

Nyáresti Pirogránit séta
július 14., 18., 19., 21., 28. 19:00, Zsolnay Negyed

Egy kellemes nyáresti séta a Zsolnay Negyed mesés épületei között, a parkban, egy idegenvezető, aki elmeséli a legizgalmasabb Zsolnay sztorikat, egy pohár zamatos villányi bor a Tiffán pincészetből, egy mini kiállítás a Kemence Galériában, majd utána egy laza koncert, vagy mozi a Zsolnay Kulturális Negyed Pirogránit udvarán, a csillagos égbolt alatt.

Indulás: Major utcai kaputól (Pécs, Major u. 21.)
A séta kb. 45 perc
https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/nyaresti-pirogranit-seta

(x)

Hirdetés