21 C
Pécs
vasárnap, június 23, 2024
KezdőlapHírzónaPSZ: béremelés OK, megvalósítás nem

PSZ: béremelés OK, megvalósítás nem

A tanárok béremelése ellenére a Pedagógusok Szakszervezete nem tartja jónak a mostani bérrendszert. Az ugyanis nem tükrözi a minőségi és a pluszmunkát, nem ismeri el, ha a pedagógusnak több diplomája van, több tárgyat tanít – közölte a szervezet lapunkkal, miután annak vezetője Pécsen tárgyalásokat folytatott a helyi szakszervezeti tagokkal.

Mint írják, „a tanárok egy részének csökkent vagy szinten maradt a fizetése”. A pótlékok nagy része megszűnt, ezért is sürgeti a Pedagógusok Szakszervezete a bérrendszer korrekcióját.

Az érdekvédelmi szervezet azt is fontosnak tarja, hogy mielőbb rendezze a kormány az oktató-nevelő munkát segítő, adminisztratív-technikai dolgozók jövedelmét, hiszen például a dajkák vagy az iskolatitkárok 2008 óta nem kaptak fizetésemelést.

Ezekről a problémákról is egyeztetett a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, Galló Istvánné Pécsett. Az érdekképviseleti vezető a PSZ Baranya Megyei Szervezetének meghívására folytatott megbeszélést a Titkárok Tanácsának tagjaival, akik arra is felhívták a figyelmet, hogy a tanárok kézikönyvének egy része még mindig nem érkezett meg és a megyében is vannak olyan diákok, akik hiányosan kaptak tankönyvet.

Esetenként felsőbb évfolyamos kiadványok kerültek a csomagjukba, helyenként pedig a másodikos kisiskolások nélkülözik a felmérőlapokat matematikából – írják.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő