14 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapHírzónaKörbetáncolták Pécset

Körbetáncolták Pécset

A PTE Táncegyüttes felkerekedett, és két kiváló fotóssal megörökítették Pécs legszebb, legérdekesebb helyszínein, hogy táncolni bármilyen stílust, bárhol, bármikor lehet.

Csucsi Gergely és Schillinger Ervin képei egyszerre mutatják be a város történelmi nevezetességeit és modern közösségi tereit, valamint a tánc hol felszabadító, hol elgondolkodtató, közösségépítő, vagy éppen szórakoztató tulajdonságát.

Szelek_szarnyan_a_Jokai_teren

A Pécsi Tudományegyetemen 2011-ben alakult meg a PTE Táncegyüttes, a legkülönfélébb táncstílusú produkciók előadására. A tagok olyan egyetemi hallgatók, akik mindannyian megalapozott tánctudással rendelkeznek. A csapat célja, hogy minél többféle műfajban tudjanak magas színvonalú produkciókat létrehozni, legyen szó akár konferencia megnyitóról, bálról, vagy egyéb szórakoztató rendezvényről.

48_asok_esernyői

Friss fotósorozatuk célja volt az egyetem és a város szoros kapcsolatának szimbolizálása, annak erősítése, hogy az intézmény mindig nyitva áll Pécs polgárai előtt, változatos programokat kínálva számukra. A város felnőtt lakosait a Táncoló Egyetem kurzusaira is szeretettel várják a szervezők, ahol 15-féle tánc- és mozgáskurzus közül választhatják ki az érdeklődők a számukra legszimpatikusabbat a hip-hop-tól vagy a hastánctól az aerobikon és a capoeira-n keresztül a társastáncokig.

A kurzusokra még lehet jelentkezni szeptember 21-én éjfélig a reg.tancolo.pte.hu oldalon.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő