Luxuskollégium lehet a Pátria Hotelből

Gazdára talált a Pátria Hotel, amelyet az új tulajdonos kollégiumnak alakít át. A bejegyzett vevő a Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap, de tőle – egy egyelőre titkosan kezelt – partner tovább bérli a szállót, aki üzemeltetni fogja az ingatlant.

hirdetés

Az értékesítés nem ment egyszerűen, mert a Danubius Hotels Zrt. januárban adta el az ingatlant a Fejér megyei Csomádon bejegyzett Global Faktoring Kft.-nek, a cég pedig április végén adta tovább a Diófa Alapkezelő Zrt. birtokában lévő Magyar Posta Takarék Ingatlan Alapnak. (Ezek mind az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár érdekeltségébe tartoznak.)

A tervek szerint kollégium lesz az épületből, miután a Pécsi Tudományegyetemen tanuló külföldi hallgatók számának növekedésében bíznak. Az egyetem célja ugyanis az, hogy a jelenleg itt tanuló mintegy 105 ország 2700 külföldi hallgatójának létszámát 2020-ra 5000 körülire emeljék.

– A korábbi években többnyire használaton kívül állt szállodából egy minden igényt kielégítő diákszállót kíván kialakítani az új tulajdonos – áll a Diófa Alapkezelő Zrt. lapunkhoz eljuttatott közleményében. – Hiszünk a városban, és abban, hogy egy diákok igényeihez kialakított szálló kiváló hosszú távú befektetés lehet az alap számára. A szálló üzemeltetéséhez megtaláltuk a helyi partnert, aki hosszú távú bérleti szerződést kötött az alappal.

A helyi partner nevét még nem akarják nyilvánosságra hozni, mert még folynak az egyeztetések a felek között. Arról sem beszélnek, hogy mennyiért vették meg a szállodát.

A hotelt egyébként korábban 1,5 milliárd forintért kezdték el árulni, majd az árat 850 millió forintra csökkentették. Egy pécsi magánszemély hirdetésben keresett maga mellé befektetőt, 500 milliót adott volna érte, de végül nem adták el neki a szállodát.

Hirdetés