Óriási buli lesz idén is a Pécsi Egyetemi Napok

Három nap alatt közel 100 produkció várja a Zsolnay Kulturális Negyedben április utolsó három napján a Pécsi Egyetemi Napok résztvevőit. Fellép a 30Y, a Halott Pénz és a Punnany Massif is.

hirdetés
Uránia Mozi

Az idén 650. éves jubileumát ünneplő PTE legnagyobb kulturális és szórakoztató rendezvénysorozata április 28-án kezdődik a Zsolnay-negyedben, hogy megmutassa, milyen pécsi egyetemistának lenni, és milyen fantasztikus a pécsi egyetemista élet.

Erről beszélt a keddi sajtótájékoztatón Gellai Gergő, a PEN főszervezője is, aki hangsúlyozta, a pécsi fesztivál annyiban is egyedülálló az országban, hogy minden napján pécsi zenekar lesz a headliner: az első napon a 30Y, a másodikon a Halott Pénz, a harmadikon pedig a Punnany Massif lesz a fő attrakció.

– A PEN jelzi a pécsi zenei szcéna fontosságát, hiszen a Zenélő Egyetemmel karöltve igyekszünk minél több pécsi együttesnek teret adni. Az külön büszkeséggel tölt el minket, hogy a rendezvényt már a nagy nyári fesztiválok között tartják számon – fogalmazott Gellai Gergő.

Bódis József rektor kiemelte, hogy a zene közösségformáló szerepe Pécsen is termékeny talajra talál, hiszen rangos pécsi zenekarok határozzák meg a magyar zenei kultúrát.

Marsalkó Dávid, Halott Pénz
Marsalkó Dávid szerint a PEN a legjobb egyetemi fesztivál

Takács Gyula HÖK-elnök a folyamatosan változó hallgatói igények kielégítéséről beszélt, rámutatva, hogy a korábbi esztendők gyakorlatával ellentétben a fesztivált immár minden évben megrendezik a hallgatók – és természetesen a pécsiek – számára, ezzel is erősítve az egyetemi identitást, nem különben felhívva a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára.

Marsalkó Dávid, a Halott Pénz zenekarvezetője szerint a PEN-t akár Pécsi Zenei Ünnepnek is lehetne nevezni, hiszen egyrészt a legjobb egyetemi fesztivál az országban, másrészt kiemeli a pécsi zenei világ jelentőségét, jó találkozási pontot eredményezve zenei kultúra terén, amely egyben megfelelő jövőképet is ad a fesztivál számára.

A PEN három napja alatt idén öt színpadon közel 100 produkciót láthat-hallhat a nagyérdemű, így a legnépszerűbb hazai előadókat is, amelyek negyede pécsi együttes lesz. A jegyárak nem emelkedtek tavalyhoz képest. A mintegy 90 millió forintos összköltségvetésű programsorozat kevesebb mint a tizedét a PTE biztosította, a többi a jegybevételekből és egyéb támogatói pénzekből állt össze. A szervezők húszezer fesztiválozóra számítanak április 28. és 30. között.

További információk ITT olvashatók.