Hirdetés

Július 7-én este hét órakor áldja meg Udvardy György pécsi megyéspüspök Kertváros új kápolnáját. Az elmúlt pár hónap alatt nagyon megszerették a kertvárosiak a kis kápolnát, egyre több közösség is formálódik.

Virágvasárnap előtt nyílt meg a hívek előtt Kertváros új kápolnája a Nagy Imre úton, és azóta egyre élénkebb élet folyik benne. Korábban már megírtuk: az épület egykor volt bolt, presszó is, most azonban katolikus kápolnaként, a Szent II. János Pál plébánia székhelyeként fogadja a híveket.

Hamar megszerették a kertvárosiak az új kápolnát

Most vasárnap ismét ünnepre készülhetnek, ugyanis július 7-én 19 órától Udvardy György pécsi megyéspüspök áldja meg a kápolnát.

Kövesi Ferenc plébános (akit egyébként mindenki csak Feri atyaként ismer a környéken) lapunknak elmondta, az áprilisi indulás óta folyamatosan építik a plébániai közösségeket, hiszen az volt a cél, hogy az új kápolna egyfajta lelki pont legyen a tízemeletes panelházak tövében. Sorra alakultak a közösségek, időseknek, fiataloknak, házasoknak szóló összejöveteleik, programjaik is vannak már.

A plébános elmondta, bár korábban voltak, akik tartottak tőle, milyen lesz a kápolna fogadtatása, csak pozitív visszajelzéseket kaptak tavasz óta: a kertvárosiak örülnek a templomocskának, egyre több az új arc is, sokan érdeklődve térnek be.

Már Virágvasárnapon is sokan jöttek, volt, aki csak az ablakokon át tudta követni a szertartást

A modern, világos, letisztult felületekkel rendelkező kápolna valóban nagyon szép lett, egy „hibája” van csak: kicsi. Kövesi Ferenc kiemelte, ezért is tartanak hétvégente három szentmisét, hiszen már most mintegy 200-an érkeznek összesen az alkalmakra, így jobban elférnek, bár tény, sok embernek már csak állóhely marad. A plébános elmondta, a tervek között éppen ezért is szerepel egy új kertvárosi templom építése, amely közösségi térrel, grunddal egyfajta katolikus központ lehet majd.

(Kiemelt fotó: Szent II. János Pál plébánia Facebook-oldala.)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét