Hirdetés

Május utolsó vasárnapja a gyerekekről szól, városunkban és a környező településeken is rengeteg izgalmas programmal készülnek a legkisebbeknek. Ezekből válogattunk most.

A Városi Gyereknapnak idén is a Zsolnay Negyed ad otthont. Május 26-án, 10 és 18 óra között sokféle programmal és foglalkozással várják a kicsiket, nagyokat, családokat.

Lehet majd többek között társasozni, sakkozni, kosárlabdázni, csocsózni, ping-pongozni és robotokat programozni a Robotika Pécs jóvoltából. A csendesebb Csillagteraszon könyvekkel várja a látogatókat az Olvasóliget, nem messze tőlük változatos játékokkal a Mosolyország. A nap látványossága lesz a Gravity Academy Extrém Sport Show-ja, amelyet két alkalommal is bemutatnak a csapattagok.

A tavalyi nagy sikernek köszönhetően ismét lesz ninja sportpálya, ugrálóvárak, óriás csúszda, mászófal és az Élményzóna kötélkertjét is kipróbálhatja mindenki.

A részletes program a Zsolnay Negyed honlapján található.

A Pécsi Állatkert szintén készül a gyereknapra, a lurkókat május 26-án 10–18 óráig látványetetéssel, arcfestéssel és kézműves foglalkozással várják.

A részletes programot alábbi cikkünkben írtuk meg:

Gyereknapon kinyílnak a tűzoltószertárak kapui, így a szakma iránt érdeklődő kicsik a szüleikkel együtt bebarangolhatják azokat május 26-án délelőtt tíz és délután négy óra között.

A részletes program és a helyszínek megtalálhatók a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

A Csikor Kálmán utcai játszótér izgalmas programokkal telik meg május 26-án, vasárnap. A részletekről alábbi cikkünkben írtunk:

Az Orfűi Malmoknál a kicsik vasárnap 9:30 és 12:30 között részt vehetnek az ötkarikás próbákon, avagy „népi” olimpiai játékainkon. A próbák során ügyeskedhetnek, erősködhetnek, kézműveskedhetnek, okoskodhatnak, és nyomozhatnak a környéken. Aki elegendő próbát teljesít, természetesen megkapja méltó jutalmát.

További információ az esemény közösségi oldalán található.

A Pécsváradi Ifjúsági Önkormányzat pedig a pécsváradi várkertbe szervezett gyereknapot május 26-ra. A 10 órakor kezdődő eseményen lesz majd egy kis varázslat, egy kis mozgás, egy kis vetélkedő, és még sok minden más. A részletes programot szintén ezen az oldalon érhetjük el.

Hirdetés