28 C
Pécs
vasárnap, július 21, 2024
KezdőlapSportSaját nevelésű tehetségét kötötte magához a PVSK

Saját nevelésű tehetségét kötötte magához a PVSK

A 18 éves Radó Ádám, eredetileg jövő nyáron lejáró szerződését hosszabbította meg egy évvel a PVSK-Veolia élvonalbeli kosárlabdacsapata, amely az A csoportban is komolyan számol a magasemberrel.

Az elmúlt hetekben már kirajzolódott, hogy nagyjából hogyan fog kinézni a PVSK kerete az élvonalban. A B csoportot megnyerő keret nagy része maradt Pécsett, és már egy légiós leigazolását is bejelentette a klub.

Most pedig egy olyan hírrel szolgált a klub, amely legalább annyira szól a jövőnek, mint a jelennek. Radó Ádámról, a Panthers mindössze 18 esztendős játékosáról mostanában kevesebb szó esett, holott a feljtással záruló szezon során remekül teljesített. Ennek persze oka volt az is, hogy a fiatal tehetségnek élő szerződése volt. Az együttes vezetői azonban úgy gondolták, minél előbb jobb meghosszabbítani azt a kontraktust, így az eredetileg 2025 nyaráig érvényes megállapodást plusz egy évvel megtoldották.

–  Ádi egy roppant tehetséges játékos, akiben komoly fejlődési potenciált látunk – nyilatkozta a PVSK-Veolia sportigazgatója, Tóth Norbert. – A mögöttünk hagyott szezonban megmutatta már, hogy ha bizalmat kap, képes magas szinten teljesíteni, és még egy bajnoki döntőben is fel tud nőni a feladathoz. Nem volt kérdés, hogy ha ő is nyitott rá, hosszabb távon is elköteleződünk egymás mellett. Bízunk benne, látjuk rajta, hogy szeretne tovább fejlődni, erre pedig meg is lesz a lehetősége, a következő szezonban Szrecsko és a szakmai stáb minden támogatást meg fog adni ahhoz, hogy még jobban ki tudjon bontakozni. Emellett természetesen neki is bele kell majd tennie azt a munkát, amivel ki tud magának harcolni minden egyes játékpercet. Bár az új idényben fiatalszabály már nem lesz, ezzel együtt is fontos szerepet szánunk neki, magas posztokon a rotációnk fix tagjaként számolunk vele.

Fotó: Rónási Márton / PVSK

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő