Hirdetés

A csütörtöki nyitónapon már sok ezren figyelték a fényalkotásokat és a nemzetközi Zsolnay Light Art Video Mapping Versenyt – a vasárnap éjjelig tartó fesztivál java pedig még csak mos jön!

A Zsolnay Fényfesztivál immár nyolcadik alkalommal nyitotta meg kapuit Pécsett a fény és művészet szerelmesei előtt július 4-én éjjel.

Ahogy a Zsolnay Örökségkezelő NKft (ZsÖK) közleményében olvasható, az ország egyetlen fényfesztiválja nem csupán egy látványos esemény, hanem egy olyan különleges ünnep, amely összekapcsolja a művészetet, a technológiát és a közösségi élményt. Az éjszakai égbolt alatt Pécs történelmi belvárosa fényárba borult, a Fény Útja 20 állomásán lenyűgöző fényinstallációk, fényfestések és interaktív művészeti projektek várták a látogatókat. A hazai és nemzetközi művészek alkotásainak mindegyike a fény különleges erejét és szépségét mutatta be.

Idén még hosszabbra nyúlik a Fény Útja: a belvárosból kifelé sétálva új helyszínként debütált a Zsolnay Kulturális Negyed (Bóbita Bábszínház szabadtéri színpad), a 48-as tér (ahol a fák fényfestése mellett DJ-k szolgáltatják a hangulatot), a Balokány liget és a Széchenyi Gimnázium udvara – tette hozzá a ZsÖK.

A legtöbben a Zsolnay Light Art Video Mapping Versenyre voltak kíváncsiak, aminek keretében a világ legjobb fényfestői mutatták be 3D-s alkotásaikat a Székesegyház homlokzatán. A közönségszavazás már el is indult az alábbi linken: https://www.zsolnayfenyfesztival.hu/szavazas 

A fesztivál különlegessége az a számos kísérőprogram is, amely a látogatók számára kínál kulturális és szórakoztató élményeket. Zenei koncertek, utcaszínházi előadások, performanszok, újcirkuszi bemutatók és művészeti workshopok színesítik a programot. 

Pénteken már délelőtt elindulnak a kísérőprogramok, este 21.30-tól pedig ismét fényárba borul a város – zárta közleményét a ZsÖK.

Hirdetés