20 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
Kezdőlapne pipáld kiSoha nem szabadulhat a yorkshire-i hasfelmetsző

Soha nem szabadulhat a yorkshire-i hasfelmetsző

Élete végéig börtönben marad a múlt század egyik leghírhedtebb angliai tömeggyilkosa, a „yorkshire-i hasfelmetsző”, miután a londoni felsőbíróság elutasította a csaknem harminc éve ülő elítélt kérését annak megállapítására, hogy minimum mennyi időt kell rács mögött töltenie.

A jelenleg 64 éves Peter Sutcliffe-re 1981-ben róttak ki húsz életfogytiglant, tizenhárom nő brutális meggyilkolásáért és hét további gyilkossági kísérletért. Az eljáró bíró annak idején az egykori kamionsofőr minimum 30 évi elzárását javasolta, de a végzésben hivatalosan nem állapított meg határidőt arra, hogy Sutcliffe mikortól folyamodhat szabadlábra helyezéséért.

A sorozatgyilkos kérte ennek a határidőnek a bírósági megállapítását, de a londoni felsőbíróság pénteken ezt elvetette, és úgy rendelkezett, hogy Sutcliffe soha nem szabadulhat.

Az elítélt először 1975-ben gyilkolt, és utána hat évig tartotta rettegésben az észak-angliai Yorkshire grófság lakosságát folyamatosan ismétlődő támadásaival. Az elfogása után hivatalosan elmebetegnek minősített Sutcliffe a bíróságon azt vallotta, hogy Istentől kapott megbízást prostituáltak meggyilkolására. Áldozatai és a támadásait túlélő sérültek között voltak prostituáltak, de nem mindegyikük volt az.

Sutcliffe szinte mindegyik esetben kalapáccsal támadt, de azért nevezték el yorkshire-i hasfelmetszőnek, mert áldozatai közül többet késsel, illetve csavarhúzóval összeszurkált és megcsonkított.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő