5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportKüzdőBerta Dániel ezüstérmes az Universiadén

Berta Dániel ezüstérmes az Universiadén

Három aranyérme után második ezüstjét is megszerezte a magyar küldöttség az Universiadén a férfi párbajtőrcsapat révén, amelynek a PTE-PEAC és a PTE vívója, Berta Dániel is tagja volt.

A tajpeji megmérettetésen bebizonyosodott, hogy párbajtőrben kevésen is múlhatnak nagy dolgok, ugyanis a Bányai Zsombor, Berta Dániel, Cho Taeun Sándor, Siklósi Gergely összeállítású válogatott a nyolcaddöntőben az utolsó asszóban hátrányból fordítva nyert egyetlen tussal 45:44-re a németek ellen. Néhány órával később azonban a szerencse nem a magyarok oldalán állt: egyetlen tussal maradtak alul az oroszokkal szemben a döntőben, így végül az ezüstérmet szerezték meg a Berta Dániellel felálló párbajtőrözők.

Az ezüstérmes csapat: Siklósi Gergely, Bányai Zsombor, Berta Dániel (PTE-PEAC) és Cho-Tauen Sándor 

Eredmények. Universiade, Tajpej. Férfi párbajtőrcsapat, 21 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Németország 45:44 (Berta +4, Bányai +1, Siklósi -4).

Negyeddöntő: Magyarország-Hollandia 35:28 (Berta +11, Siklósi 0, Bányai -4).

Elődöntő: Magyarország-Korea 25:19 (Siklósi +6, Bányai +3, Berta -3).

Döntő: Magyarország-Oroszország 30:31 (Siklósi +2, Bányai 0, Berta -3).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Magyarország (Bányai Zsombor, Berta Dániel, Cho Taeun Sándor, Siklósi Gergely, edzők: Halla Péter, Dancsházy-Nagy Tamás, Budai István, válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás), 3. Korea.

A közös szelfi sem maradhatott el
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő