Eb-selejtezők: megúszhatják a kizárást a szerbek

Az előjelek alapján megúszhatja a kizárást az Európa-bajnoki selejtezőkről a szerb labdarúgó-válogatott, melynek szurkolói miatt múlt kedden le kellett fújni az olaszországi csoportmérkőzést.

Az ANSA olasz hírügynökség csütörtöki értesülése szerint Jean-Samuel Leuba, az európai szövetség (UEFA) jogi illetékese azt javasolja, hogy a genovai meccset 3-0-ás megállapított eredménnyel az olaszok kapják meg, a szerbek pedig a következő három hazai találkozójukat – köztük az olaszok ellenit is – zárt kapuk mögött rendezzék meg.

Leuba állítólag két felfüggesztett büntetést is előterjeszt a jövő pénteken ülésező fegyelmi bizottságnak, amelyek újabb kihágás esetén léphetnek érvénybe.

Ezek szerint a szerbeket két évre kizárhatják az Eb-sorozatból, az olaszok pedig két otthoni meccsükre nem engedhetnek be szurkolókat. Múlt kedden a hatodik percben le kellett fújni Genovában az olasz-szerb Eb-selejtezőt, miután a vendéghuligánok pirotechnikai eszközöket dobáltak be a pályára.

A drukkerek már napközben összecsaptak a rendőrökkel, és saját csapatuk buszát is megdobálták. A rendbontásban 16 ember megsérült, a polgármesteri hivatal legalább 80 ezer euróra (22,4 millió forint) becsülte a városban keletkezett károkat.

Hirdetés