Elődöntőbe jutott a Magyar Kupában Csirke Ferenc csapata

Sarok Nikolett (jobbra) a PEAC egyik legjobbja volt 11 pontjával

Hatalmas küzdelemben, egyetlen ponttal győzte le a Ceglédet a PECA-Pécs női kosárlabda-csapata a Magyar Kupa nyolcasdöntőjének első mérkőzésén, így készülhet a pénteki elődöntőre.

A hazai női kosárlabda-élet mától egészen vasárnapig Magyar Kupa lázban ég, a budapesti Gabányi Sportcsarnokban ugyanis elkezdődött a nyolcas döntő. A nyitómeccsen a PEAC-Pécs a Cegléddel csapott össze az elődöntőbe kerülésért, és ahogyan arra számítani is lehetett, elképesztően szoros csata zajlott negyven percen át.

Igazából 3-4 pontnál nagyobb előnyre egyik fél sem tudott szert tenni. A félidőben még Csirke Ferenc együttese vezetett három ponttal, de az utolsó negyed előtt már 42-40-volt az állás a Cegléd javára. A hajrához közeledve tovább fokozódtalkl az izgalmak, az utolsó bő három percben egyszer itt, aztán ott volt az előny egy-egy ponttal.

Végül tübb mint egy perccel a vége előtt Wentzel Nóra két büntetőjével dőlt el a meccs, a hátralévő időt ugyanis hősiesen kivédekezte a PEAC. Ezzel Csirke Ferenc csapata bejutott a legjobb négy közé a kupában – amire legutóbb 2017-ben volt példa.

A pécsiek pénteken majd a Győr–Diósgyőr negyeddöntő győztesével csaphatnak össze a fináléba kerülésért.

Cegléd–PEAC-Pécs 52-53 (14-14, 13-16, 15-10, 10-13)

Kosárlabda-Magyar Kupa negyeddöntő, nők. Budapest, zárt kapuk mögött.

Cegléd: Ortiz 10, McBryde 14/12, Gorjanácz 5, Szotiriu 7, Moore 11. Cs.: Ruják, Kobolák 5/3, Révész. Vezetőedző: Kosztasz Keramidasz.
PEAC-Pécs: Szücs R. 10/6, Wentzel 13/3, Strautmane 3, Andusics 7, Kis V. 5. Cs.: Sarok 11/9, Sánta 3/3, Kaposi 1, Hegedüs. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Fotó: peacpecs.hu

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés