Hirdetés

A szakember nyáron lejáró szerződését információink szerint nem hosszabbítja meg az NKA Universitas PEAC, igaz a klub egyelőre nem erősítette meg ezt a hírt – bár nem is cáfolta azt.

Még a legmegrögzöttebb sportfogadók sem mertek volna komolyabb pénzt tenni arra, hogy nem Csirke Ferenc lesz az NKA Universitas PEAC női kosárcsapatának vezetőedzője a következő szezonban. Azok után ugyanis, hogy az elmúlt két évben remek munkát végezve idén bajnoki elődöntőbe vezette a csapatot, nem csak a szakma, de a szurkolók szimpátiáját is elnyerte. Nem, mintha utóbbiért olyan nagyon kellett volna küzdenie, hiszen Csirkét Pécsett amúgy is a tenyerükön hordozzák a kosárrajongók. És a tényszerűség kedvéért érdemes azt is megjegyezni, hogy a bajnoki negyedik hely a PEAC számára az utóbbi 7 év legjobb eredménye, arról nem is beszélve, hogy a szezon utolsó meccseire ismét visszaköltözött a Lauber Dezső Sportcsarnokba az egykorvolt euroliga-hangulat.

Mindezek fényében az utóbbi napokban elég váratlanul ért minket az a több felől is érkező hír, hogy jövőre könnyen lehet, hogy már nem Csirke lesz a csapat edzője. A hírek szerint azért, mert épp a klub nem akarja meghosszabbítani a szakember most lejártó szerződését. Szerettük volna megszólaltatni magát a főszereplőt, Csirke Ferencet, aki azonban egyelőre nem szeretett volna nyilatkozni.

Az NKA Universitas PEAC ügyvezető igazgatóját is elértük. Kond Árpád sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a Csirke távozásáról szóló információt. A klubvezető lapunknak a következőképpen fogalmazott:

– Jelenleg még az előző szezon lezárása van soron nálunk, és még nem tartunk ott, hogy a következő év szakmai stábjának összetételéről beszéljünk. E tekintetben még nagyon képlékeny a jövő, ezért nem időszerű ez a kérdés.

Mindezek után érdeklődéssel várjuk a fejleményeket.

Hirdetés