Hosszabbításban kapott ki a PEAC

A vereség ellenére is büszke lehet csapatára Csirke Ferenc - fotónk korábban készült

A koronavírus miatt egy hónap után játszott ismét bajnokit a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata. A pécsiek idegenben remek meccset vívtak a DVTK ellen, végül csupán hosszabbításban maradt alul Csirke Ferenc együttese.

hirdetés

A héten írtunk arról, hogy a PEAC-Pécs női kosarasaira alaposan rájárt a rúd az utóbbi időben. A koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag több, mint 5 hete nem tudott edzeni a csapat, vagy ha voltak is tréningek, azokon rendre csak néhány játékos tudott részt venni.

Ilyen előzmények után, úgy, hogy legutóbb még október végén játszott egyáltalán meccset Csirke Ferenc együttese, szombaton a DVTK vendégei voltak a pécsi a lányok. Foghíjasan, tartalékosan, hosszú kihagyással a hátuk mögött.

Ehhez képest bizony minden tiszteletet megérdemelnek a PEAC játékosai, ugyanis 40 percen át egál meccset játszottak a Diósgyőrrel. Az eredmény döntetlen is lett, így hosszabbításban kellett dűlőre vinni a dolgot – amit már a DVTK bírt jobban erővel. Ennek ellenére, hatpontos vereség ide vagy oda, nem kell sem szégyenkeznie, sem pedig szomorkodnia a Pécsnek.

Aluinvent-DVTK–PEAC-Pécs 75-69 (16-18, 17-10, 15-16, 16-20, 11-5) – hosszabbítás után

Kosárlabda-NB I., nők.
DVTK: Medgyessy 22/3, Montai-Vukov 9/3, Kányási 12/6, Kiss A. 7, Makongo 11. Cs.: Aho 10/3, Tóth F. 4, Frindt. Vezetőedző: Földi Attila.
PEAC-Pécs: Sánta 5/3, Szücs R. 12/9, Habling 5/3, Kiss V. 15/3, Andusic 20. Cs: Strautmane 12/3, Szücs L., Laczkó. Vezetőedző: Csirke Ferenc.